ΚΥΠΡΟΣ
Παρουσιάστηκαν οι «Αποδελτιώσεις» της Σεμίνας Διγενή
Τρίτη 2 Απρίλη 2024

Στον κατάμεστο χώρο του βιβλιοπωλείου «Ερμα» στην παλιά Λευκωσία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 29 Μάρτη παρουσίαση των βιβλίων της Σεμίνας Διγενή «Αποδελτίωση» I, ΙΙ και ΙΙΙ, των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».

Στη βιβλιοπαρουσίαση παρευρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή, Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ, και Παντελή Καλαβρέζο, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Γραμματέας της ΚΟ Κύπρου, Ακης Πούλος, και η γυναίκα - σύμβολο της τραγωδίας της Κύπρου, Χαρίτα Μάντολες, όπως και η ηθοποιός Μαρία Φιλίππου και ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Στη βιβλιοπαρουσίαση διαβάστηκαν αποσπάσματα κεφαλαίων των βιβλίων από την πολυβραβευμένη ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη, για τον Θανάση Βέγγο, την Ελλη Λαμπέτη και τον Μίκη Θεοδωράκη. Αποσπάσματα για τον Γιάννη Ρίτσο και την Φρειδερίκη διαβάστηκαν από την ηθοποιό Στέλα Φυρογένη, ενώ επίσης προβλήθηκε η ανάγνωση του κεφαλαίου «Αλέκα Παΐζη» από τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και ποιητή Δημήτρη Καταλειφό.

Ο Δ. Κουτσούμπας με την Χαρίτα Μάντολες, την Δέσποινα Μπεμπεδέλη, την Σεμίνα Διγενή και την Στέλα Φυρογένη
Κλείνοντας τη βιβλιοπαρουσίαση, η Σεμίνα Διγενή σημείωσε ότι καθώς «η Ιστορία επαναλαμβάνεται με πολύ άσχημο τρόπο, αυτό που λέει η Χαρίτα Μάντολες, αυτό για το οποίο αγωνίζεται, το "δεν ξεχνώ", είναι κάτι που πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας. Να μην ξεχνάμε. Να διδασκόμαστε για αυτά που συνέβησαν και από κάποιους που με κάποιο τρόπο υπήρξαν προφήτες, είπαν πράγματα που αργότερα τα είδαμε και τα ζήσαμε».