ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να κλιμακωθεί ο αγώνας
Τρίτη 30 Απρίλη 2002

Από τη συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, με την αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ
Την ανάγκη να μετατραπεί σε πανεργατική η απεργία που έχει κηρύξει για τις 29 του Μάη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συνάντηση που είχε μαζί της, χτες, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Σπύρο Παπασπύρο. Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό, συμμετείχε εκ μέρους του ΚΚΕ και ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ.

Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ ανέπτυξε τις θέσεις της για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, το Εισοδηματικό, τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, καθώς και το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ εκτιμά ως θετική την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία στις 29 του Μάη και δήλωσε ότι οι δυνάμεις των κομμουνιστών θα δουλέψουν για την επιτυχία της. Τόνισε επίσης την ανάγκη η 29η του Μάη να εξελιχθεί σε μέρα πανεργατικής κινητοποίησης, καθώς και την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να ενημερωθούν και να απορρίψουν συνολικά τις αναδιαρθρώσεις που επιχειρούνται.

Ταυτόχρονα, επισήμανε τις ευθύνες τόσο της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ, για το γεγονός ότι δεν προετοίμασαν τους εργαζόμενους, ως όφειλαν, απέναντι στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, ούτε πήραν τα απαραίτητα μέτρα για να οργανωθεί η πάλη τους, ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση εναντίον τους.