ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τρίτη 30 Απρίλη 2002

Φωτ.

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Κοντογουράτα Θηναίας Κεφαλονιάς. Πιάστηκε στις 14 Αυγούστου 1936 με τη δικτατορία του Μεταξά, εξορίστηκε στην Ανάφη, μεταφέρθηκε στην Ακροναυπλία, από κει, στην Κατοχή, στο στρατόπεδο της Λάρισας και αργότερα στο στρατόπεδο του Χαϊδαριού.

Εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944 με τους 200 κομμουνιστές.

Στη μνήμη του η αδελφή του Αννα Ζησιμάτου προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Φωτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ, αδελφός του Παντελή Ζησιμάτου, γεννήθηκε και αυτός στο χωριό Κοντογουράτα.

Στη μνήμη του η αδελφή του Αννα Ζησιμάτου προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* **

Στη μνήμη του αδελφού μας ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΩΡΗ, φοιτητή 22 χρόνων, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές στις 3 Μάη 1944 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, μαζί με άλλους 50 πατριώτες από το στρατόπεδο του Χαϊδαριού, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Γιώργος και Λιλή

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των αξέχαστων γονιών μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΗ, αγωνιστών, του αγαπημένου συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ήρωα νονού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΤΣΗ, ο οποίος εκτελέστηκε με τους 200 στον τόπο μαρτυρίου της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αιγάλεω, 100 ευρώ.

Ολγα Ν. Κυριαζοπούλου

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του ΚΛΕΑΡΧΟΥ (φωτογραφία) και της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΔΕΪΜΕΖΗ (φωτογραφία), του ΧΡΗΣΤΟΥ και της ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗ, και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΤΟΥΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.


Σταματία Κυτούδη

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1938, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1920.

Πέθανε την 1η Ιούλη 1994.

Στη μνήμη του προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Πόπη Τσουκαλά

* * *

Φωτ.

Στις 24 Απρίλη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του ΤΑΣΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Τιμώντας τη μνήμη του θείου μου ΗΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, κομμουνιστή, Ακροναυπλιώτη, ο οποίος εκτελέστηκε την 1η Μάη 1944 με τους 200 κομμουνιστές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ, στελέχους του Κόμματος, ο οποίος εκτελέστηκε στην Κατοχή από Γερμανούς στη Θεσσαλονίκη και του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1952, προσφέρω στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φάρου - Λουτρών Ανω Νέας Σμύρνης.

Καλλιόπη Παπαδοπούλου

* * *

Στη μνήμη των 200 συντρόφων και συγκρατουμένων μου στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την 1η Μάη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Αγιου Δημήτριου», 200 ευρώ, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Μανώλης Χνάρης

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΒΑΪΟΥ ΒΑΪΤΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΠΟΝ, στελέχους του ΚΚΕ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του εμφύλιου, προσφέρω στη ΝΕ Καρδίτσας 30 ευρώ.


Κούλα Βαϊτση - Χατζηδημητρίου

* * *

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο της φίλης μου ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΓΕΡΑΜΑΝΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω 15 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης -Νίκαιας.

Βάσω Παπαδοπούλου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, η σύζυγός του Κατίνα Δημητρακόγιαννη προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ «Τζάκι» Νέας Ζωής Περιστερίου, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Στις 27 Απρίλη 2002 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ. Αγωνίστηκε πάντα για μια καλύτερη ζωή και για τα ιδανικά του σοσιαλισμού,, από τις γραμμές του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η συντρόφισσα της ζωής του Ελισάβετ, τα παιδιά και τα αδέρφια του προσφέρουν: Στον καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη» 500 ευρώ και 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΙΝΑ, ο οποίος αγωνίστηκε για έναν καλύτερο κόσμο, προσφέρω στην ΚΟ Μαγνησίας 10 ευρώ.

Αλέκος Κουτίνας

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης φίλης μας ΦΑΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥ, συναγωνίστριας σε όλη την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 28 Φλεβάρη του 2002, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Λιλή και Γιώργος

* * *

Πριν από 2 μήνες έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1944, από τον Νέο Σκοπό Σερρών. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ.


Σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του, οι συγγενείς του πρόσφεραν στο Κόμμα του, την τελευταία συνδρομή του, 40 ευρώ.