ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ρήξη με τις πολιτικές του κέρδους, για Αθλητισμό - κοινωνικό δικαίωμα

Δεκάδες άνθρωποι του Αθλητισμού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΚΚΕ και συμμετείχαν στην εκδήλωση το περασμένο Σάββατο, 30/3

Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024

RIZOSPASTIS

Το ενδιαφέρον ανθρώπων από ένα ευρύ φάσμα του αθλητικού κόσμου, που έδωσαν το «παρών», κέντρισε η σημαντική εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΚΟ Αττικής και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο 30/3, με θέμα «Ο Αθλητισμός ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Ο ρόλος του αθλητικού σωματείου σήμερα», στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων.

Την κεντρική τοποθέτηση στην εκδήλωση έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησαν σημαντικές παρεμβάσεις από ανθρώπους του Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Σταθόπουλος, ο Ανέστης Κωστίδης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, η Βίκυ Μανιάτη, από τον Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Αττικής, η Ελένη Χαλκιαδάκη, αθλήτρια του σωματείου ΑμεΑ «Κεραυνός» και μέλος της Εθνικής ομάδας Γκόλμπολ, και ο Μανώλης Ραγκούσης, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης εντεταλμένος για τον Αθλητισμό και αντιπρόεδρος του ΓΣ Πετρούπολης (βόλεϊ και κολύμβηση).

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων το «παρών» έδωσαν μέλη άνω των 60 αθλητικών σωματείων και Ομοσπονδιών, προπονητές, αθλητές, αθλητές ΑμεΑ, ενώ αρκετά ήταν τα αθλητικά σωματεία που έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα για τη σημαντική εκδήλωση του ΚΚΕ, τα οποία δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.


RIZOSPASTIS

Στο επίκεντρο τόσο της τοποθέτησης από τον Νίκο Σοφιανό, όσο και των παρεμβάσεων που ακολούθησαν, βρέθηκαν τα χρόνια και σημαντικά προβλήματα στον χώρο, που, όπως ειπώθηκε, έχουν ως κύριες αιτίες τις πολιτικές για τα κέρδη που εφαρμόζονται διαχρονικά και στον Αθλητισμό από όλες τις κυβερνήσεις, κατ' εφαρμογή αντίστοιχων κατευθύνσεων και της πολιτικής της ΕΕ.

Εκ μέρους της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Π. Παπαγεωργόπουλος. Οπως επισήμανε, το ΚΚΕ πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθυνόμενο σε κόσμο του Αθλητισμού από Ομοσπονδίες, Ενώσεις, σωματεία όλων των αθλημάτων, προπονητές και αθλητές. Σε όσους δηλαδή δίνουν καθημερινά έναν αγώνα μέσα και έξω από τα γήπεδα, τους χώρους άθλησης, ερχόμενοι σε επαφή με χιλιάδες νέους ανθρώπους, γονείς και εργαζόμενους.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να κατατεθούν οι σκέψεις και οι θέσεις του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό, αλλά και να ακουστούν γνώμες, ξεκινώντας από μια αφετηρία που αποτελεί θεμέλιο στην αντίληψη του Κόμματος, ότι ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά είναι πραγματική κοινωνική ανάγκη. Αρα θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα για όλους και ιδιαίτερα τη νεολαία. Στάθηκε, τέλος, στη δέσμευση του ΚΚΕ να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των ανθρώπων του Αθλητισμού.