ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εγκαίνια για το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας
Τρίτη 16 Απρίλη 2024

Τα εγκαίνια στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στα Γιάννενα πραγματοποίησαν το Σάββατο το απόγευμα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην πόλη, προσκαλώντας κάθε νέα και νέο ως συνοδοιπόρους σε ένα μαγευτικό ταξίδι πολιτιστικής δημιουργίας. Το Στέκι Πολιτισμού φιλοξενείται στη θεατρική σκηνή «Εξαύδα» (Κουντουριώτη 38), στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων.

Στον χώρο φιλοξενήθηκαν έκθεση έργων τέχνης του Αλεξ Νικολάου, ζωγράφου, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, έκθεση φωτογραφίας από τις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και αναμνηστική έκθεση με θέμα τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των πολιτιστικών ομάδων δημιουργίας, ενώ ακολούθησε γιορτή στον προαύλιο χώρο.

«Κάποτε θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς, περπάτα». Με αυτόν τον στίχο του Γ. Ρίτσου η Ελλη Σωτηροπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της Οργάνωσης, έθεσε ως στόχο της ίδρυσης του Στεκιού να συμβάλει στην πολιτική - πολιτιστική παρέμβαση των νέων κομμουνιστών, στην ανάδειξη νέου προοδευτικού έργου, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, κόντρα στην υποκουλτούρα και στη μαζική «εκτόνωση» την οποία πλασάρει σήμερα το σύστημα.


Παρουσίασε δε το σήμα του Στεκιού, που απεικονίζει μία βάρκα με τρεις ταξιδιώτες που υψώνουν κόκκινες σημαίες, εμπνευσμένη από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Οι κυνηγοί».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση των τεσσάρων ομάδων πολιτιστικής δημιουργίας, Θεάτρου, Μουσικής, Κινηματογράφου και Λογοτεχνίας, από τους υπευθύνους των ομάδων, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».