ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική πορεία με αφετηρία το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του θανάτου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της ΕΔΥΕΘ

Τρίτη 23 Απρίλη 2024

Eurokinissi

Από την πορεία
«Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», βροντοφώναξαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν το Σάββατο στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της ΕΔΥΕΘ μπροστά στο Γ' Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο. Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στο κέντρο της πόλης.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους των εργατικών σωματείων η Νάσια Αγοραστού, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.

«Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται ακόμα πιο δυνατά μπροστά στο άντρο των φονιάδων, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού! Ακούγονται πιο δυνατά και στη βάση της Σούδας, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στη Λάρισα, στο Λιτόχωρο, στο Στεφανοβίκειο, στις δεκάδες άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας, που οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν παραχωρήσει απλόχερα στους ιμπεριαλιστές φονιάδες», είπε.

Κάλεσε τον λαό να καταδικάσει μαζικά και οργανωμένα την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με συνθήματα όπως «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», «Εξω το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών» και «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

Eurokinissi

Στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη
Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο, ο Ν. Ζώκας κατήγγειλε την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, ενώ ακούστηκαν δυνατά και συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη - Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ, ενώ ο Μπάμπης Βέλλης, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, διάβασε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.