ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΧΟΛΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Εντείνουν τις διεκδικήσεις για πτυχία με αξία
Τρίτη 23 Απρίλη 2024

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας συνεχίστηκαν οι δίκαιες διεκδικήσεις των φοιτητών Σχολών Μηχανικών που ενώ έχουν πανεπιστημιοποιηθεί εδώ και 6 χρόνια, δεν έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Φοιτητές και φοιτήτριες, εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου έξω από την πύλη του υπουργείου φώναξαν συνθήματα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για επαγγελματικά δικαιώματα, για πτυχία με αξία, εκφράζοντας και έτσι τη θέλησή τους για συνέχιση της πάλης ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μαζί με τους συμφοιτητές τους από το ΔΙΠΑΕ διεκδικούν το αυτονόητο: «Τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων να είναι επαγγελματικά αναγνωρισμένα», ένα δίκαιο αίτημα που στηρίζουν πάνω από 150 Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μηχανικών του ΠαΔΑ πανελλαδική καμπάνια διεκδίκησης για τα επαγγελματικά δικαιώματα, με πρωτοβουλίες κοινής δράσης, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η χτεσινή κινητοποίηση.