ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Εντεκα και Εικοσιένα»

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη

Τρίτη 23 Απρίλη 2024

Η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) πραγματοποιεί φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Εντεκα και Εικοσιένα», αφιερωμένη στο εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας, στον Πολυχώρο Τέχνης Εκδόσεων Πρεβέντη (Παρ. Φιλελλήνων 3).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Απρίλη στις 8 μ.μ.

Η Ενωση Φωτορεπόρτερ - είναι πανελλαδικό σωματείο που τα μέλη της είναι επαγγελματίες φωτοειδησεογράφοι και εργάζονται στον κλάδο του Τύπου και ΜΜΕ - κάλεσε τους φωτορεπόρτερ που κάλυψαν αυτό το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις μαζικές διαδηλώσεις που το ακολούθησαν σε όλη τη χώρα, να συμμετέχουν στην υλοποίηση μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Οπως, άλλωστε, σημειώνει:

«Η έκθεση της ΕΦΕ με τίτλο "Εντεκα και Εικοσιένα" επιδιώκει να συμβάλει σε μια κοινή προσπάθεια που θα συναντηθεί με την τοπική κοινωνία, με σωματεία και με μαζικούς φορείς, αγρότες, φοιτητές και μαθητές της Θεσσαλίας, ώστε συλλογικά να μπει στο στόχαστρο η λογική του "πάμε και όπου βγει". Με την έκθεση αυτή η Ενωσή μας επιδιώκει να βάλει ένα λιθαράκι, ώστε τα συναισθήματα θλίψης και οργής να μετατραπούν σε γνώση για την ανάδειξη των διαχρονικών αιτιών, ώστε το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί και να μην συγκαλυφθεί.

Να μετατραπούν σε αγώνα, ενάντια στις πρακτικές που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως "κόστος" για τα κέρδη των λίγων».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Μάη.