ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Για την ισοφάριση
Πέμπτη 25 Απρίλη 2024

Να αρχίσει να ...διορθώνει την κατάσταση στη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της Euroleague θα επιχειρήσει απόψε ο Παναθηναϊκός, φιλοξενώντας εκ νέου στο ΟΑΚΑ την ισραηλινή ομάδα, για το δεύτερο μεταξύ τους ματς των προημιτελικών της διοργάνωσης (21.15 - Novasports Prime).

Μετά την προχτεσινή ήττα στο πρώτο ματς, εξαιτίας της οποίας απώλεσαν το πλεονέκτημα έδρας, οι «πράσινοι» χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη απόψε ώστε να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 1-1 και να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους να βρεθούν στο Φάιναλ 4 του Βερολίνου. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο η ελληνική ομάδα έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί τουλάχιστον μία νίκη στο Βελιγράδι, όπου μεταφέρεται η σειρά από την προσεχή Τρίτη 30/4 για έναν ή δύο αγώνες με τυπικά γηπεδούχο τη Μακάμπι (χρησιμοποιεί ως προσωρινή έδρα τη «Χάλα Πιονίρ» λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή), προέχει όμως η νίκη - ισοφάριση απόψε, καθώς στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι αν βρεθούν πίσω με 0-2 στις νίκες η κατάσταση θα γίνει απελπιστικά δύσκολη γι' αυτούς.

Πάντως στο «τριφύλλι» απ' ό,τι φαίνεται αντιμετωπίζουν την ήττα στον πρώτο αγώνα ως πρόσκαιρη αναποδιά και όχι ως καταδικαστικό αποτέλεσμα, και έχουν πεισμώσει για να «το γυρίσουν». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τεχνικός της ομάδας, Εργκίν Αταμάν, στις δηλώσεις του μετά το ματς προχτές, αφού εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τη σειρά και θα προκριθεί στο Φάιναλ 4.

Να σημειωθεί τέλος ότι στον Παναθηναϊκό χτες είχαν άσχημα νέα για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος πήγε νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα ιγμορίτιδας και αναμένεται να μην αγωνιστεί στο αποψινό ματς.



Eurokinissi Sports