ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Κάλεσμα στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να στηρίξουν το ΚΚΕ

Χαιρέτισε η Κατερίνα Δεμέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής

Πέμπτη 25 Απρίλη 2024

Τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενες, οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ μπροστά και στις ευρωεκλογές, απασχόλησαν τη σύσκεψη που οργάνωσε η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, το απόγευμα της Τρίτης.

Στον ζεστό χώρο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής» στην Πάτρα μίλησε η Αγγελική Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, ενώ παρέμβαση έκανε η Κατερίνα Δεμέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Μίλησε επίσης η Αναστασία Τογιοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, και ακολούθησε συζήτηση.

Σημειώνοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν σήμερα συνολικά τα λαϊκά στρώματα, η Αγγελική Τσώλου στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, η οποία πρέπει να αποτελέσει ισχυρό κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ από κάθε γυναίκα.

Αναφέρθηκε, επιπλέον, στη στρατηγική ταύτιση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. αστικών κομμάτων, που στην Ευρωβουλή ψηφίζουν από κοινού σε μεγάλο ποσοστό τα ίδια, κάτι που εκφράζεται και σε αντίστοιχες κοινές ψήφους στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην προστασία της γυναίκας στους χώρους δουλειάς, στα ζητήματα κακοποιήσεων κ.ά., σημειώνοντας ότι «όλα μπαίνουν στη λογική κόστους - οφέλους, γιατί αυτό είναι το κριτήριο της ΕΕ, όλων των κομμάτων που την υπηρετούν».

Η Κατερίνα Δεμέτη
Κατέκρινε την άκρατη εμπορευματοποίηση ακόμη και του γυναικείου σώματος, είτε με τη νομιμοποίησης της πορνείας ως επιλογής «επαγγέλματος», είτε μέσω των παρένθετων μητέρων. Κάλεσε να σκεφτεί ο καθένας και καθεμία πώς μπορεί να στηριχθεί ουσιαστικά μια εργαζόμενη σήμερα, αν δεν υπάρχουν κρατικές δομές να βοηθούν στην ανατροφή των παιδιών, στη φροντίδα ηλικιωμένων και ΑμεΑ, βάρη που «πέφτουν» κατά κύριο λόγο στους γυναικείους ώμους στις περισσότερες των οικογενειών.

Με τα παραπάνω, απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ τόσο στις επόμενες αγωνιστικές μάχες, όπως η απεργία της Πρωτομαγιάς, όσο και στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Να χαλάσουμε τα σχέδια όλων όσοι θέλουν να μας πείσουν ότι η σημερινή βαρβαρότητα είναι κανονικότητα

Στον χαιρετισμό της, η Κατερίνα Δεμέτη επεσήμανε πως δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή στη συνείδηση του λαού και των γυναικών η σημερινή βαρβαρότητα.

«Εχουν βαλθεί να μας πείσουν πως θα βομβαρδίζεται ανηλεώς για παράδειγμα η Γάζα, θα εξοντώνεται ο παλαιστινιακός λαός, θα υπάρχουν νεκροί, τραυματίες, γυναίκες και παιδιά ανάμεσά τους και εμείς θα τα δεχόμαστε, σαν να μην τρέχει τίποτα», είπε εισαγωγικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο:

«Θέλουν να μας πείσουν για την κανονικότητα να διώκονται εκπαιδευτικοί, επειδή δεν δέχονται την αξιολόγηση και την ίδια ώρα να κάνουν "μαθήματα" στα παιδιά μας μεγαλοϊδιοκτήτες ξενοδοχείων και αντίστοιχων ομίλων που καρπώνονται τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων και πλήττουν καθημερινά τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό συνέβη σε πρόσφατο σεμινάριο στη Ζάκυνθο, και θέλουν εμείς να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα».

Αναφέρθηκε επίσης στην τουριστική ανάπτυξη, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι γυναίκες σε αυτόν τον τομέα, λέγοντας: «Λερώνουν καθημερινά την κοινωνία μας. Θέλουν τώρα εφτά μέρες δουλειά, χωρίς ρεπό, χωρίς δικαιώματα και όλα αυτά να θεωρούνται αυτονόητα για τους εργοδότες. Θεωρούν δηλαδή ότι μπορούμε να τους δώσουμε και τις ζωές μας».

Καλώντας σε αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια στις κάλπες, σημείωσε: «Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να κάνουμε τα δικά τους όνειρα "μαύρα", να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα θεωρούν. Εδώ υπάρχει το ΚΚΕ, που και στην Πάτρα έχει δώσει δείγματα γραφής τού τι μπορεί να πετύχει ο λαός μαζί με τους κομμουνιστές, στην καθημερινή του δράση.

Εχει σημασία η δύναμη του ΚΚΕ καθημερινά και το πόσο ψηλότερα θα βρίσκεται, έχει σημασία να πορευτούμε μαζί του, να βγούμε από τα σπίτια μας, όπως μας καλεί, παλεύοντας για τη δική μας ζωή, τις ανάγκες μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Σε αυτόν τον αγώνα μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε».