Η πολιτική της ΕΕ αιτία και όχι λύση στο έγκλημα των Τεμπών

Σε εκδήλωση της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ μίλησε ο Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής του Κόμματος

Παρασκευή 26 Απρίλη 2024

Η πολιτική της ΕΕ αποτελεί μέρος και αιτία του προβλήματος και όχι λύση για το έγκλημα στα Τέμπη, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο Δημοτικό Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στην Καλαμαριά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από την Δήμητρα Χατζή, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και του ΤΓ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Εκφράζοντας για ακόμη μια φορά τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων που χάθηκαν από την περιοχή της Καλαμαριάς, θύμισε την υπόσχεση του ΚΚΕ ότι «δεν θα πάψουμε στιγμή να πολεμάμε την πολιτική που ματώνει τη ζωή μας, την πολιτική που γεννά καθημερινά νέα "Τέμπη"».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ανέφερε ότι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, όπως αποδείχθηκε και μέσα από τη συζήτηση στην Επιτροπή, οφείλεται σε ένα εκρηκτικό μείγμα παραγόντων που γέννησαν η πολιτική κόστους - οφέλους, το καπιταλιστικό κέρδος που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, ακόμη και τις ανθρώπινες ζωές στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Εχει την υπογραφή της πολιτικής της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων, ώστε να επενδυθούν υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτή η στρατηγική έφερε μεταξύ άλλων το «σπάσιμο» του ΟΣΕ σε πολλά κομμάτια, τη μείωση του προσωπικού, οδήγησε στην απώλεια ενός έμπειρου και εκπαιδευμένου δυναμικού, αλλά και στον ανταγωνισμό ανάμεσα στους εμπλεκόμενους εργολάβους για τις συμβάσεις που δεν υλοποιήθηκαν και αφορούσαν σε μέτρα συντήρησης, ασφάλειας, ελέγχου.