ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους, αυτός του αγώνα και της ενίσχυσης του ΚΚΕ
Πέμπτη 2 Μάη 2024

Στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος, στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος ώστε το μήνυμα «Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» να φτάσει σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τις συζητήσεις με εργαζόμενους απασχόλησε η ανάγκη τιμωρίας των ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη, που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη λαϊκή απαίτηση το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, την ίδια περίοδο μάλιστα που βγήκε η απαράδεκτη και προσβλητική για τους νεκρούς απόφαση για το Μάτι, η οποία βασίζεται στη λογική του «ανθρώπινου λάθους» και αξιοποιείται για να συγκαλύψει τα εγκλήματα κατά του λαού. Επίσης, με βάση τα παραπάνω αλλά και συνολικά από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Στις παρεμβάσεις του ο Β. Τομπουλίδης ανέδειξε ότι σε μια σειρά φαινόμενα, όπως η ακρίβεια, οι εργαζόμενοι ζουν τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα της ίδιας της πολιτικής της ΕΕ για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», την ενεργή εμπλοκή - συμμετοχή στους πολέμους, που στηρίζουν και ψηφίζουν στην Ευρωβουλή όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση. Γι' αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, ώστε να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, να μπουν περισσότερα εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα και αποφάσεις, να ανοίξει ο δρόμος της ενίσχυσης του αγώνα για μια κοινωνία όπου η τεχνολογία και η επιστήμη θα αξιοποιούνται για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, όπου ο πλούτος που παράγεται θα ανήκει στους παραγωγούς του, τους εργαζόμενους.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Β. Τομπουλίδης σχολίασε ότι στον κλάδο των Τροφίμων οι 25 μεγαλύτερες εταιρείες στην Κεντρική Μακεδονία μόνο το 2022 είχαν 300 εκατ. κέρδη, την ίδια ώρα που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και αδυνατούν να καλύψουν την ακρίβεια, να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος μιας σειράς πλευρών της ζωής, που έχει να κάνει και με την εμπορευματοποιημένη Υγεία και Παιδεία. Κλείνοντας τις παρεμβάσεις του τόνισε την ανάγκη να μη δώσουν οι εργαζόμενοι συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά «να το τολμήσουμε, ακόμα κι αν δεν το έχουμε ξανακάνει, να στηρίξουμε τη μόνη δύναμη, στην ουσία, που είναι στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, είναι με την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών».