ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Ωμή καταστολή των φοιτητών που διαδηλώνουν ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα

Ρεσιτάλ αυταρχισμού από την κυβέρνηση Μπάιντεν: Επιστρατεύει ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

Πέμπτη 2 Μάη 2024

Συλλήψεις στη Νότια Καλιφόρνια
Με ένα νέο όργιο κρατικής καταστολής και αυταρχισμού επιχειρεί η τάχα «προοδευτική» κυβέρνηση Μπάιντεν να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις που δυναμώνουν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και στην πολύμορφη συνενοχή των ΗΠΑ στο έγκλημα.

Με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού, πλαστικές σφαίρες, με εκατοντάδες νέες συλλήψεις διαδηλωτών, με έφιππους αστυνομικούς και ελικόπτερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι πολιτειακές αρχές, σε στενή συνεργασία με τις διοικήσεις αμερικανικών πανεπιστημίων που «τρέχουν» πολύμορφες μπίζνες με το κράτος - δολοφόνο, επιτίθενται στους αγωνιζόμενους φοιτητές, καθώς και σε εργαζόμενους που στέκουν στο πλευρό τους.

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι από τις 18 Απρίλη έχουν συλληφθεί πάνω από 1.800 διαδηλωτές. Το CNN μετέδωσε ότι μόνο την Τρίτη συνελήφθησαν 400...

Αστυνομική εισβολή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η αστυνομία της Νέας Υόρκης εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στο κτίριο «Χάμιλτον», όπου είχε επεκταθεί η κινητοποίηση των φοιτητών, μετά και την πολυήμερη κατασκήνωση διαμαρτυρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη στην πανεπιστημιούπολη.

Εφιπποι αστυνομικοί ορμούν σε φοιτητές στη Νέα Ορλεάνη
Ειδικό όχημα της αστυνομίας έφτασε στο σημείο και αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας σκάλες, παραβίασαν παράθυρα και πόρτες του κτιρίου για να μπουν στον χώρο, σε στιλ «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν πλάνα με αστυνομικούς να τραβούν και να σέρνουν βίαια φοιτητές, μέχρι το σημείο που ορισμένοι κατρακυλούν σκαλοπάτια, προκειμένου να αποκατασταθεί η «ομαλή λειτουργία» του ιδρύματος, όπως είχε ζητήσει η πρόεδρος του Κολούμπια, Μίνους Σαφίκ, με επιστολή της προς την αστυνομία. Εγιναν δεκάδες συλλήψεις, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο και για τραυματίες μετά την αστυνομική επέμβαση.

Η διοίκηση του Κολούμπια ζήτησε την παραμονή της αστυνομίας στο ίδρυμα τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μάη (!) για να αποφευχθούν νέες κινητοποιήσεις, ενώ σε άλλη μία ...δημοκρατική πρωτιά ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την πρόσβαση όλων των ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας»...

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Η επιλογή του χτυπήματος στο Κολούμπια δεν είναι βέβαια τυχαία, αφού η κινητοποίηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν αυτή που λειτούργησε ως «σπίθα» για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις ΗΠΑ.

Κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής ωστόσο οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια συνεχίζονται, με τους φοιτητές να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα στοιχεία της οργάνωσης και της αλληλεγγύης.

Πανεπιστήμιο της Μινεσότα: Φοιτητές κυκλώνουν την κατασκήνωση για να αποτρέψουν επέμβαση της αστυνομίας
Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, με τις δυνάμεις της πανεπιστημιακής αστυνομίας να υποχωρούν μπροστά στο ποτάμι των φοιτητών.

Στο Πρίνστον, φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Πρυτανείας, με συνθήματα κατά της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, ενώ μπλόκαραν και λεωφορείο της αστυνομίας, απαιτώντας την απελευθέρωση συλληφθέντων.

Στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, φοιτητές σχημάτισαν αλυσίδες εμποδίζοντας την αστυνομία να μπει στον χώρο και να τους διαλύσει.

Επίδειξη «δημοκρατίας», στο μεταξύ, έκαναν η κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές και σε διάφορα άλλα ιδρύματα: Οπως στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, όπου πάνοπλοι σερίφηδες εισέβαλαν και επιχείρησαν να διαλύσουν την κινητοποίηση με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερα συντόνιζαν την επιχείρηση από αέρος.

Στη Νέα Ορλεάνη, βίντεο από το Πανεπιστήμιο καταγράφει διαδηλωτές να φωνάζουν «Μη φέρνετε άλογα εδώ πέρα!», καθώς εμφανίστηκαν ακόμα και έφιπποι αστυνομικοί, που κατεύθυναν τα μεγάλα ζώα μέσα σε πλήθος συγκεντρωμένων...

Αλλά και η αστυνομία του Ρίτσμοντ προσπάθησε να «σπάσει» την κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Virginia Commonweatlh, χωρίς όμως επιτυχία. Στο δε Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν μέχρι και χρήση σπρέι πιπεριού...

Επιθέσεις «αντιδιαδηλωτών» με τις πλάτες της αστυνομίας

Πρίνστον: Διαδηλωτές μπλοκάρουν λεωφορεία της αστυνομίας για να απελευθερωθούν συλληφθέντες
Σημειωτέον, «δουλειά» στο πλαίσιο της επίθεσης απέναντι στις κινητοποιήσεις έχουν πιάσει και διάφορες ομάδες «αντιδιαδηλωτών» ...άγνωστης προέλευσης, οι οποίες δρουν με τις πλάτες της αστυνομίας, προσφέροντας βολικές υπηρεσίες.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο «Reuters», στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA) στο Λος Αντζελες, λίγο μετά τη δήλωση της διοίκησης του ιδρύματος ότι οι διαμαρτυρίες των φοιτητών είναι «παράνομες», «αντιδιαδηλωτές» εισέβαλαν στο προαύλιο του ιδρύματος και επιτέθηκαν στην κατασκήνωση που έχουν στήσει οι φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης με καδρόνια ενάντια στους φοιτητές στην Καλιφόρνια η αστυνομία παρακολουθούσε άπραγη, ενώ σε λίγο ακολούθησε αστυνομική επέμβαση ενάντια στην κινητοποίηση των φοιτητών, στο όνομα της «αποκατάστασης της τάξης»...



Στο Κολούμπια πριν την επέμβαση της αστυνομίας


Copyright The Associated Press

Από την αστυνομική εισβολή στο Κολούμπια