ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
«Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή: ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί!»

Μαχητική κινητοποίηση χτες το πρωί στον χώρο του πανεπιστημίου

Τρίτη 14 Μάη 2024

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, ενώνοντας παράλληλα τις φωνές τους με χιλιάδες φοιτητές σε όλο τον κόσμο, εξέφρασαν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών, με μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, στον χώρο του ιδρύματος.

Με συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή, ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ισραηλινοί» και «Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κτίριο ΑΘΕ 11 και κρέμασαν γιγαντοπανό έξω από το αμφιθέατρο των θετικών επιστημών. Απαιτώντας «λευτεριά στην Παλαιστίνη», κρέμασαν επιπλέον μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία στον χώρο της συγκέντρωσης και κάλεσαν σε συνέχεια της αλληλεγγύης με όλους τους τρόπους και με νέες πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα.

Στις παρεμβάσεις τους οι Γιώργος Καρπέτας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού, και Γιάννης Κατσούκας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, στάθηκαν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, καταδίκασαν την καταστολή κατά των φοιτητών και σημείωσαν ότι αντίστοιχα στην Ελλάδα και στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, φοιτητές διώκονται συνδικαλιστικά, επειδή υλοποίησαν αποφάσεις μαζικών συνελεύσεων και διαδικασιών των συλλόγων τους για κινητοποιήσεις, απαιτώντας να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Απαίτησαν, μεταξύ άλλων, να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτους, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ, καθώς και να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα».

Καταδικάζοντας επιπλέον όλους όσοι συμφωνούν με τους σχεδιασμούς και τις δράσεις των ΝΑΤΟ και ΕΕ, κάλεσαν να δοθούν «λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!».