Τις μέρες που μένουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι για νέες νίκες!

Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Πέμπτη 16 Μάη 2024

Με αναφορά στην ιστορικότητα της Καλογρέζας της προσφυγιάς και της αντίστασης, των απεργιών μέσα στη ναζιστική κατοχή, των ανθρακωρύχων και των κλωστοϋφαντουργών, του Μπλόκου, άρχισε τον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με τους εργάτες, τον λαό της περιοχής που διαμορφώθηκαν με αγώνες, μάχες, αλληλεγγύη, λαϊκή αυτενέργεια, στον έναν αιώνα ζωής της Νέας Ιωνίας.

Με αφορμή την πρόθεση της δημοτικής αρχής να φτιάξει άγαλμα του Πλαστήρα για να τιμήσει την ίδρυση της Νέας Ιωνίας, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι τη Νέα Ιωνία δεν την ίδρυσε ο Πλαστήρας της ουκρανικής εκστρατείας το 1919 ενάντια στη νεοσύστατη σοβιετική εξουσία στη Ρωσία, της ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, του εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα, της εκτέλεσης του ήρωα Νίκου Μπελογιάννη.

«Τη Νέα Ιωνία την ίδρυσαν, την έχτισαν και την ανέπτυξαν με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους οι πρόσφυγες, οι εργάτες, ο λαός αυτής της πόλης. Γι' αυτό και τους προειδοποιούμε: Οι απαράδεκτες αυτές σκέψεις να μείνουν σκέψεις...», υπογράμμισε.

Ο λαός της περιοχής γνωρίζει τους κομμουνιστές, γιατί παλεύουν μαζί

Σε συνέχεια της επισήμανσής του για τους δεσμούς του ΚΚΕ με τον λαό της περιοχής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι στην Καλογρέζα το Κόμμα έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά σε όλη την Αττική, καθώς οι κάτοικοι γνωρίζουν καλά τους κομμουνιστές, παλεύουν μαζί για κάθε λαϊκό πρόβλημα.


«Ξέρει πως χάρη σε αυτούς τους αγώνες πετύχαμε ό,τι πετύχαμε. Ετσι, για παράδειγμα, φτιάχτηκε το 5ο Λύκειο στην Ανατόλια. Ετσι, πριν από λίγα χρόνια, αποτράπηκε η μεταφορά του στόλου των απορριμματοφόρων μια ανάσα από σχολειά της περιοχής. Ετσι έχουν διασωθεί οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι, όπως το Παναιτώλιο, από τα διάφορα "κοράκια"», σημείωσε.

Για να αναφερθεί στη συνέχεια σε σοβαρά προβλήματα της περιοχής που βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης του ΚΚΕ και των κατοίκων της και αφορούν στις σχολικές υποδομές, στην απουσία δημόσιας μονάδας Υγείας, στους ανύπαρκτους αθλητικούς χώρους, πλάι βέβαια στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο λαός. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τεράστια ακρίβεια που βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες γιατί οι μισθοί δεν φτάνουν αλλά και γιατί οι άδικοι φόροι, όπως ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι στην Ενέργεια, έχουν φτάσει τα πάντα στο θεό.

«Ας κάνουν το ελάχιστο: Ας καταργήσουν αυτούς τους άδικους φόρους. Ούτε αυτό δεν κάνουν γιατί θέλουν τα ταμεία γεμάτα με υπερπλεονάσματα για να ταΐζουν με "ζεστό" χρήμα τους μεγάλους ομίλους», επισήμανε.

Μίλησε για τη συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας και την κατάσταση στην Παιδεία, για την ανησυχία που προκαλούν οι πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όπου η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό. Ειδική αναφορά έκανε στην εδώ και 7 μήνες συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.


«Και βέβαια πίσω από όλα αυτά που βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία υλοποιεί κατά γράμμα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Κι όταν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ δεν υλοποιούν την πολιτική της ως κυβέρνηση, τη στηρίζουν και τη νομιμοποιούν ως αντιπολίτευση!», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «η "αλυσίδα" που δένει τη ζωή και τα δικαιώματά μας ξεκινάει από την ΕΕ και καταλήγει σε κάθε χώρα (...) Αυτήν την αλυσίδα την κρατούν όλοι τους: Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα της ΕΕ».

Ολοι εμείς που συναντιόμαστε στους αγώνες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω...

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ακόμη ότι διανύοντας την τελική ευθεία προς την κάλπη δίνεται η ευκαιρία να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Κόμματος, που έχει καταγραφεί σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και στις εκλογικές διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού και του φοιτητικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια.

«Να επιβεβαιώσουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει, σταθεροποιείται και δυναμώνει ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων», επισήμανε.

Κάλεσε τον λαό στις εκλογές να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να της κόψει τη φόρα, να το σκέφτεται δύο και τρεις φορές η ΝΔ πριν φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που σχεδιάζει να φέρει μετά τις εκλογές. Επίσης να ακυρώσει τα σχέδια αναβίωσης των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης Ελευθερίας, που τόσο έχουν στοιχίσει στον λαό μας, περί δήθεν φιλολαϊκής, αξιοκρατικής και δίκαιης διαχείρισης αυτού του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την αδικία, χωρίς να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα.

Αλλά και να βάλει φραγμό στις δυνάμεις του σκοταδισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν να παρουσιαστούν ως δήθεν αντισυστημικές, ενώ είναι τα καλύτερα τσιράκια του συστήματος.

Τον κάλεσε ακόμα να κρατήσει τη θετική πείρα που υπάρχει και λέει ότι «όταν όλοι εμείς συναντιόμαστε στους αγώνες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, ακόμα και να φέρουμε τα πάνω κάτω».

Πάμε να τα καταφέρουμε, να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη αυτών των εκλογών!

Ακόμη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ο λαός μπορεί και πρέπει να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που θα σπάνε την ομοφωνία όλων των άλλων και θα τους χαλάνε τη «σούπα» της συναίνεσης. «Γιατί», όπως τόνισε, «μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, όλα αυτά τα χρόνια, αποκάλυπταν σταθερά όσα αντιλαϊκά σχεδιάζονταν εκεί στις Βρυξέλλες, τα καταψήφιζαν, έφερναν και εκεί μέσα τη φωνή και τα αιτήματα των "πολλών"».

Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα βρίσκονται αύριο στην πρώτη γραμμή των αγώνων και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, των αγώνων που ήταν το προηγούμενο διάστημα η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ - και όχι φυσικά η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας ή του Βελόπουλου.

Επέστησε ωστόσο την προσοχή ότι όλα αυτά δεν θα γίνουν από μόνα τους. «Είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς από εμάς. `Η, πιο σωστά, είναι στο χέρι του καθενός που θα βρεθεί στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ (...) Είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς που αγανακτεί από τη σημερινή κατάσταση, και που, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, βλέπει ότι απέναντι στα σχέδιά τους στέκεται μόνο το ΚΚΕ», σημείωσε.

Και κατέληξε: «Κι αυτή η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί και να εκφραστεί με συμμετοχή στις εκλογές και με ψήφο μόνο στο ΚΚΕ. Γιατί να ξέρετε πως την αποχή οι κυβερνώντες και οι παπαγάλοι τους θα την ερμηνεύσουν και θα τη χρωματίσουν όπως τους βολεύει, μην έχετε καμιά αμφιβολία. Το μόνο που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί με κανέναν τρόπο είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, με τις κρυστάλλινες θέσεις του και τη μαχητική δράση του.

Πάμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε: Για να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη αυτών των εκλογών και να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. ΚΚΕ δυνατό εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο και κει που τελικά ανατρέπονται: Στους δρόμους του αγώνα!

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες! Προχωράμε δυναμικά, μπροστά, με πιο ψηλά ποσοστά! Τις 20 μέρες που απομένουν να μην αφήσουμε κανένα σπίτι, καμία γειτονιά. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι για νέες νίκες!».