SUPER LEAGUE
Aγκαλιά με τον τίτλο ο ΠΑΟΚ
Πέμπτη 16 Μάη 2024

Eurokinissi

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πλέον ο ΠΑΟΚ
Αγκαλιά με τον φετινό τίτλο στη Super League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά τη σπουδαία νίκη του χθες με 4-1 επί του Παναθηναϊκού (Τάισον 37', Ζίβκοβιτς 72' πέναλτι, 90'+2, Βιεϊρίνια 89' - Γερεμέγεφ 78') στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ. Σε συνδυασμό και με την ήττα της ΑΕΚ με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (Ορτα 65', 90'+2), ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε στην 1η θέση και κρατά την τύχη στα χέρια του ενόψει της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής, όπου χρειάζεται νίκη επί του Αρη στου Χαριλάου για να στεφθεί πρωταθλητής. Παρά την ήττα της η ΑΕΚ διατηρεί κι αυτή ελπίδες, καθώς αν νικήσει εντός έδρας τη Λαμία και παράλληλα δεν πάρει τη νίκη ο ΠΑΟΚ, λόγω του ότι υπερτερεί στην ισοβαθμία παίρνει εκείνη το πρωτάθλημα. Κατά τ' άλλα ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα για ευρωπαϊκή έξοδο, ενώ σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, βγάζοντας αντίδραση μετά την ήττα στην Τούμπα, ήταν ανώτερος αγωνιστικά, κυριαρχώντας στον χώρο του κέντρου και στην κυκλοφορία. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στην επανάληψη με πρωταγωνιστή τον Ορτα, ενώ είχαν και σημαντικές στιγμές, με καλύτερες το δοκάρι του Φορτούνη και την ευκαιρία του Ελ Κααμπί. Από την άλλη η «Ενωση» ήταν φανερά εκτός ρυθμού, χωρίς πάθος και πλήρωσε τις αδυναμίες της στην άμυνα, ενώ απείλησε ελάχιστα, κυρίως με τους Τσούμπερ και Ελίασον.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε του Παναθηναϊκού, όντας πιο απειλητικός επιθετικά τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στην επανάληψη, και εκτός των ευκαιριών που μετέτρεψε σε γκολ είχε και αρκετές χαμένες, με βασικότερες τα δύο δοκάρια των Τόμας και Μπάμπα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο 20λεπτο και μείωσε σε 2-1, κάτι όμως που αποδείχθηκε προσωρινό.

Νικηφόρα πέρασε από τη Φθιώτιδα ο Αρης, που χάρη σε σπουδαία ανατροπή στο β' μέρος επικράτησε της Λαμίας με 4-2 (Τζανετόπουλος 23', Μάλτσι 47' - Μοράν 43', 76', Φατόρε 78', Φετφατζίδης 90'+1).