Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό μας

Κοινή δήλωση στήριξης από υγειονομικούς της Καρδίτσας

Παρασκευή 24 Μάη 2024

Σε κοινή τους δήλωση οι Κώστας Αθανασίου, συνταξιούχος γιατρός - μικροβιολόγος, τέως διευθυντής Αιμοδοσίας του ΓΝ Καρδίτσας, εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΝ Καρδίτσας, Ευαγγελία Καλαπανίδα, νοσηλεύτρια στο ΚΚΠ Θεσσαλίας (Παράρτημα Καρδίτσας) και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, και Ευτύχης Ευτυχιάδης, αιματολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΝ Καρδίτσας, αναφέρουν:

«Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας από όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, η συστηματική υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις και μετακινήσεις προσωπικού, που μεταφράζονται σε ολοένα και αυξανόμενη εντατικοποίηση της δικής μας δουλειάς, αποτελούν κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου.

Ο λαός πληρώνει ακριβά την καπιταλιστική ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων και τη στρατηγική της ΕΕ:

Με υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση και υποστελέχωση της Υγείας - Πρόνοιας, των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, των δομών για ΑμεΑ, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, που οδήγησε σε τραγωδίες σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και βασανίζει τον λαό καθημερινά, την ώρα που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές της ιδιωτικής Υγείας, ενισχύονται τα ιδιωτικά κριτήρια στα δημόσια νοσοκομεία, νομιμοποιείται το "φακελάκι" με τα απογευματινά χειρουργεία.

Στη Καρδίτσα έχουμε πικρή πείρα από την εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ, από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τέτοιο τραγικό παράδειγμα είναι με την επικινδυνότητα λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καρδίτσας, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό γιατρών ακτινοδιαγνωστών, με τη διοίκηση του νοσοκομείου, προωθώντας τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, να προχωρά σε προκήρυξη διαγωνισμού με στόχο τη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη γιατρό, για την κάλυψη του Ακτινολογικού για 12 μήνες.


Οπως επίσης με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ΠΦΥ, με τα δύο ΚΥ που δεν λειτουργούν σε κατάλληλους υγειονομικούς χώρους. Αυτό του Μουζακίου κατέρρευσε πριν 3 χρόνια από τις πλημμύρες του "Ιανού" και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου, ενώ το ΚΥ Παλαμά από τον "Ντάνιελ" καταστράφηκε και στεγάζεται σε ένα ωδείο.

Παλεύουμε καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις δομές Πρόνοιας για να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, και βλέπουμε τη δουλειά μας να υποτιμάται, να αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων. Αγανακτούμε με την ταλαιπωρία των ασθενών μας, με το ότι χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές, γιατί η Υγεία είναι εμπόρευμα και κόστος για το κράτος.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό μας.

Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, για να ενισχυθεί η πάλη για ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος».