Με πιο δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε στους εργαζόμενους όλων των χωρών της ΕΕ μήνυμα ελπίδας

Θεοφάνης Γραμμένος, αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Παρασκευή 24 Μάη 2024

Απομένει λιγότερο από ένας μήνας για τις ευρωεκλογές και η αντιλαϊκή - αντεργατική «κανονικότητα» σαρώνει την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ΕΕ. (...)

Λέμε όχι στην ΕΕ, που 79 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών παραχαράσσει και διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, ταυτίζοντας, με την υιοθέτηση της θεωρίας των «δύο άκρων», τον φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό, στην προσπάθειά της να σβήσει την τεράστια συμβολή της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστών στο τσάκισμα της ναζιστικής Γερμανίας. Λέμε όχι στην ΕΕ, που από τη φύση της είναι μια διακρατική συμμαχία με σκοπό την προάσπιση της καπιταλιστικής εξουσίας και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου στα κράτη - μέλη της. Λέμε όχι στην ΕΕ, που μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ εμπλέκει τις χώρες στους πολεμικούς σχεδιασμούς της στην Ουκρανία και στη Γάζα.

Στο ερώτημα, λοιπόν, γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ αφού αυτό είναι ενάντια στην ΕΕ, η απάντηση είναι: Ακριβώς επειδή το ΚΚΕ είναι ενάντια στην ΕΕ. Χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, όπου ψηφίζονται οι αντιλαϊκές Οδηγίες της ΕΕ που διαμορφώνουν το αντεργατικό πλαίσιο στα κράτη - μέλη της, αλλά και στους δρόμους του αγώνα, όπου αυτές μπορούν να ανατραπούν. Γι' αυτό, η μόνη ψήφος που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση για την πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και να σηματοδοτήσει μια πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι η συμπόρευση με το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις παρά μόνο στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και κάνει ουσιαστική, αξιόπιστη και μαχητική αντιπολίτευση ενάντια στη συναίνεση και την υπακοή στα κελεύσματα και τις επιταγές της ΕΕ. Γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλός τους. Με πιο δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε στους εργαζόμενους όλων των χωρών της ΕΕ μήνυμα ελπίδας, αντίστασης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Ψηφίζουμε ΚΚΕ με κριτήριο τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.