Εμπρός για δυνατό ΚΚΕ, για το δίκιο και τα συμφέροντα των πολλών

Μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα - μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για ψήφο στο ΚΚΕ στις 9 Ιούνη

Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
Στη Νέα Ιωνία

ΧΑΪΔΑΡΙ
Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ την Πέμπτη 23 Μάη, στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, και η Βικτωρία Κούτση, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ παρευρέθηκαν ο Πέτρος Αλέπης και ο Δημήτρης Γόντικας, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Παπαδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών μπορούν να ψηφίσουν μαζικά, αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ενωση της αδικίας, να ψηφίσουν το ΚΚΕ! Να κάνουν το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή και πάνω από όλα στους αγώνες. Να βγάλουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ όλη τη βουβή οργή και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που έχουν μέσα τους.

Αυτή που τα επιτελεία τους ανησυχούν και τρέμουν μη μετατραπεί σε δύναμη ανυποχώρητης πάλης και ανατροπής. Γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή, για να χαθεί άλλος χρόνος. Τώρα να δοθεί ένα ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση της ΝΔ, να μην έχει καμία λευκή επιταγή για την κρίσιμη επόμενη μέρα, ούτε και για να κάνουν όνειρα σπέρνοντας νέες αυταπάτες, εξαπατώντας, σερβίροντας μεσσίες και σωτήρες η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία κ.ά.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Αυτό που βλέπουν καθημερινά είναι η μεγάλη, αστείρευτη δύναμη που ο λαός με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, παντού και στην Ευρωβουλή, μπορεί και πρέπει να θέσει σε πλήρη ισχύ (...) Αυτός είναι ο εφιάλτης τους, ο λαός στον δρόμο, να διεκδικεί, να αποσπά ανάσες και να δείχνει τον δρόμο που σπάει τα δεσμά με την ΕΕ και επιβάλλει τη δική του εξουσία και οικονομία, για τα δικά του συμφέροντα, τον σοσιαλισμό. Ακόμα και με τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχει με το ΚΚΕ, ξέρει ότι στο ΚΚΕ μπορεί να έχει εμπιστοσύνη.

Στην ΕΕ, το λένε και οι δημοσκοπήσεις τους, η πλειοψηφία του λαού δεν έχει εμπιστοσύνη. Οι περισσότεροι εκφράζουν διαφωνία, ανησυχία, προβληματισμό. Αυτός ο κόσμος μπορεί να έχει στήριγμά του το ΚΚΕ που εναντιώνεται σε αυτή, που δεν έχει δεσμεύσεις από αυτή, που την αποκαλύπτει και πρωτοστατεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων κι εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα.

Γι' αυτό λοιπόν σπάμε τα δεσμά με την ΕΕ. Με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για μια πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών, των πολλών, για το δίκιο και τα συμφέροντά τους. Για την Ευρώπη της ευημερίας, των λαϊκών δικαιωμάτων, της ειρήνης, του σοσιαλισμού!».

Παίρνοντας τον λόγο η Βικτωρία Κούτση τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της: «Στις 9 Ιούνη έχουμε μία επιλογή: Μαύρο σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή σημαίνει κόκκινο στην κάλπη και στους δρόμους του αγώνα! Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της ΕΕ, του συστήματος της εκμετάλλευσης, του κράτους και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Αποκαλύπτει τον διαχρονικά αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ: Οτι όχι μόνο δεν είναι το "κοινό σπίτι" των λαών της Ευρώπης, αλλά η "φυλακή" της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων, της προσφυγιάς.

Γιατί μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ θα πιάσουν τόπο η δικαιολογημένη αγανάκτηση, η διάθεση για τιμωρία στην πολιτική της ΝΔ και των υπόλοιπων χορηγών της. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα παρερμηνευτεί, δεν θα τους δώσει "λευκή επιταγή".

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ φωνάζει "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" και απαιτεί να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ "φυσάει κόντρα" στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των υπόλοιπων συνενόχων στο έγκλημα.

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό. Για να χαμογελάσει ο ελληνικός λαός, και η νεολαία, εκείνη τη μέρα και να κοπεί ο βήχας στους δυνάστες του. Για να χαμογελάσουν οι λαοί της Ευρώπης, παίρνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Για να ανοίξει ο δρόμος για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!».

Στην Καλλιθέα

Σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλλιθέα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Ιωάννα Κολοβού, υποψήφια ευρωβουλευτής.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Στον χαιρετισμό της η Ιωάννα Κολοβού σημείωσε ότι μέσα από τη δουλειά της, τα προηγούμενα χρόνια, της δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσει ότι σε όλη την ΕΕ διπλασιάστηκαν οι λαϊκές οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από το 2010 ως το 2020, πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι αντιμετώπισαν «σοβαρή στέρηση στέγης και οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 47% μεταξύ 2010 και 2022. Σε όλη την ΕΕ υπάρχει κοινό σχέδιο, είτε με νεοφιλελεύθερες είτε με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, να χτυπάνε ανελέητα τα δικαιώματά μας, βγάζουν τα σπίτια μας "στο σφυρί"».

Παράλληλα, δήλωσε περήφανη που το ΚΚΕ στάθηκε στο πλάι της όταν και η ίδια βρέθηκε στη δεινή θέση να την «πετάξουν» έξω τα «κοράκια» από το πατρογονικό της σπίτι, βιώνοντας ταυτόχρονα την ωμή κρατική βία. Μόνο το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, οι γυναίκες της ΟΓΕ Ζωγράφου δεν επέτρεψαν να διαλύσει η βαρβαρότητα την ίδια και το παιδί της και κράτησαν ψηλά τη ζωή και την αξιοπρέπειά της.

Τόνισε ότι την επόμενη μέρα, στις 10 Ιούνη, θα είναι εδώ οι πλειστηριασμοί των σπιτιών και της περιουσίας της φτωχολογιάς, οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που θα αφήνουν απροστάτευτο το βιος του λαού στα «κοράκια», το ιδιώνυμο αδίκημα που δεν θα μας αφήνει να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας να έχουμε ένα σπίτι, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όσους σήμερα φιγουράρουν στη Νέα Αριστερά, και φυσικά συνέχισε παίρνοντας τη σκυτάλη η ΝΔ.

ΑΜΥΝΤΑΙΟ
Γι' αυτό κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, γιατί πρέπει να έχει θέση με όσο περισσότερους ευρωβουλευτές στο αντιδραστικό Ευρωκοινοβούλιο, ακριβώς γιατί δεν έχει δεσμεύσεις από τα μεγάλα συμφέροντα και υπερασπίζεται και εκεί και στους δρόμους του αγώνα τα συμφέροντα του λαού.

Ο Θανάσης Παφίλης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη μεγάλη νίκη της «Πανσπουδαστικής», που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια, γεγονός που «μας δίνει την ορμή να ριχτούμε στη μάχη για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και στον λαό, αλλά ιδιαίτερα στη νεολαία».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών μπορούν να ψηφίσουν μαζικά, αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ενωση της αδικίας, να ψηφίσουν το ΚΚΕ! Να κάνουν το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή και, πάνω από όλα, στους αγώνες. Να βγάλουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ όλη τη βουβή οργή και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που έχουν μέσα τους.

Τόνισε ότι «στις 9 Ιούνη έχουμε μία επιλογή: Να ρίξουμε κόκκινο στην κάλπη και στους δρόμους του αγώνα!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της ΕΕ, του συστήματος της εκμετάλλευσης, του κράτους και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν, αποκαλύπτοντας διαχρονικά τον αντιδραστικό της χαρακτήρα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ φωνάζει "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" και απαιτεί να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ "φυσάει κόντρα" στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των υπόλοιπων συνενόχων στο έγκλημα.

Για να χαμογελάσει ο ελληνικός λαός, και οι λαοί της Ευρώπης, παίρνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας!».

Στο Χαϊδάρι

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή, περιόδευσε στο δημαρχείο Χαϊδαρίου, συνοδευόμενο από τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο.

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου συζήτησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι της παρέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα της υποστελέχωσης που υπάρχουν στις υπηρεσίες του δήμου, όπως και γενικά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, ενώ αρκετοί από αυτούς ανέφεραν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό τους.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ βγάζοντας συμπεράσματα από τα όσα βιώνουν καθημερινά, που είναι αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της ΕΕ, τις οποίες τα άλλα κόμματα ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο και πρόθυμα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες.

Κατευθύνσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δήμων, την τραγική κατάσταση στα σχολεία, την ελλιπή πυρασφάλεια και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, την τεράστια ακρίβεια που γονατίζει τα λαϊκά εισοδήματα κ.ά.

Οπως είπε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, κριτήριο ψήφου πρέπει να γίνει και η στήριξη της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ που διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, εμπλέκοντας παράλληλα τη χώρα μας σε επικίνδυνους για τον λαό σχεδιασμούς, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντά του αλλά με τα συμφέροντα των λίγων, όπως γίνεται και με την εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής τόνισε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου αλλά και συμμετοχής στους αγώνες, ακόμα και από κόσμο που μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ και να μην το έχει ξαναψηφίσει, ωστόσο προβληματίζεται με όλα όσα γίνονται και όλα όσα βιώνει.

«Γι' αυτό, μόνη επιλογή για τον λαό, απέναντι σε όλους όσοι εφαρμόζουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ», τόνισε.

Σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, περιόδευσε στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Συζήτησε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα και τις επιπτώσεις τόσο στους ίδιους όσο και στις συνθήκες εργασίας τους, ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του Κόμματος μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην κατεύθυνση στήριξης των διεκδικήσεών τους.

Κάλεσε τους πυροσβέστες να κρίνουν με βάση την πείρα τους. Να εκτιμήσουν και να κρίνουν αν είναι ικανοποιημένοι για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αν δεν είναι, τότε να στείλουν μήνυμα με ψήφο στο ΚΚΕ, που πάντα ήταν και θα είναι δίπλα τους, στήριξε και στηρίζει τις διεκδικήσεις τους.

Στην κουβέντα αναδείχθηκε και ο κίνδυνος για τον λαό και τα παιδιά του από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, μίλησε σε συγκέντρωση στο Αμύνταιο της Φλώρινας, όπου ανέδειξε τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στην πολιτική εμπορευματοποίησης και στις επιπτώσεις, μέσα από την αξιοποίηση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) με ΣΔΙΤ, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της «Ξινό Νερό» που είναι προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, κ.ά.

Κάλεσε τους αγρότες της περιοχής να κρίνουν από την πείρα τους ποιο κόμμα ήταν αυτό που τους προετοίμασε για τις συνέπειες της ΚΑΠ, ποιος στήριξε τους δίκαιους αγώνες τους στα μπλόκα του αγώνα, τη στιγμή που όλα τα άλλα κόμματα ψήφιζαν την ΚΑΠ.

Στη Σιάτιστα, αναφέρθηκε στην κατάσταση του κλάδου της γούνας που, όπως είπε, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ότι οι διάφορες επιδοτήσεις, ενισχύσεις προς τους μεγάλους γουνοποιούς είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Δεν ανέστρεψαν την πορεία για τους εργαζόμενους και τον λαό της Σιάτιστας.

Στη Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων του Κόμματος επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον δήμο και το Γενικό Νοσοκομείο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν επίσης από την Γραμματέα της ΚΟ Λιβαδειάς, Λιάνα Καραβασίλη, τον περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νώντα Κοτσικώνα, τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Αρκουμάνη κι άλλα στελέχη. Το απόγευμα επισκέφτηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και στη συνέχεια μίλησε σε σύσκεψη στο καφέ «Στροφόμετρο» στη Λιβαδειά.

Οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας υποδέχτηκαν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ως «παλιό γνώριμο» καθώς με την ιδιότητά του ως περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στάθηκε πάντοτε στο πλευρό τους κι έμπρακτα έχει στηρίξει τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, γεγονός που οι εργαζόμενοι εκτιμούν συνολικά στη στάση του ΚΚΕ και των στελεχών του.

Ο Κώστας Μπασδέκης τόνισε ότι «για το ΚΚΕ είναι καθήκον να υπερασπίζεται τα δίκαια των εργαζομένων γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία και η κοσμοθεωρία του» και ότι «η δύναμη που το ΚΚΕ θα έχει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, όπως συνέβη άλλωστε και μετά τις πρόσφατες εκλογές για το εθνικό Κοινοβούλιο και την Τοπική Διοίκηση, θα κατατεθεί στην πάλη και τους αγώνες του λαού μας για να ανατραπούν οι πολιτικές που κοινά όλα τα άλλα κόμματα αποφασίζουν στην Ευρωβουλή και τάχα ύστερα διαφωνούν και τσακώνονται στην Ελλάδα».

Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς έγιναν συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων και σύσκεψη με εργαζόμενους, οι οποίοι κατέθεσαν την αγωνία τους για την κατάσταση του νοσοκομείου και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Ο Κώστας Μπασδέκης τους κάλεσε να σκεφτούν την επόμενη μέρα των εκλογών, «που όλα τα προβλήματα θα είναι πάλι εδώ, ποιος είναι συνεχώς στο πλευρό σας, ποιος αγωνίζεται μαζί σας, ποιος δίνει όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Κι αυτός είναι μόνο το ΚΚΕ».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μίλησε επίσης σε εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό, οι οποίοι άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του ΚΚΕ και το κάλεσμα που απευθύνει «για να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά στις επικείμενες ευρωεκλογές».

Η περιοδεία έκλεισε με σύσκεψη στο καφέ «Στροφόμετρο» στη Λιβαδειά, όπου με αισιοδοξία φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν ότι τις μέρες που απομένουν «θα βάλουμε όλοι πλάτη».