ΕΝΝΙΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ!
Συνεχίζουν με πείσμα οι εργατοτεχνίτες στα εργοτάξια του μετρό
Τρίτη 28 Μάη 2024

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Στην ένατη μέρα του απεργιακού αγώνα τους και μάλιστα με καθολική συμμετοχή βρίσκονται πλέον σήμερα οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του μετρό της εταιρείας «ΑΒΑΞ», διαψεύδοντας τις διαρροές που ξεκίνησαν από τις πρώτες μέρες της απεργίας τους, ότι σε 2 - 3 μέρες θα ...«σπάσουν» και θα γυρίσουν στις δουλειές με «σκυμμένα κεφάλια». Στη διάρκεια της σημερινής απεργίας θα γίνει μάλιστα συγκέντρωση στο εργοτάξιο του μετρό στην Κατεχάκη.

Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο έργο της χώρας, για το οποίο καμαρώνει η κυβέρνηση, όπου παραμένουν τα μεγάλα τους προβλήματα, κάθε μέρα που περνά δυναμώνουν την ενότητά τους ενώ διατηρείται αμείωτο και το αγωνιστικό τους πείσμα για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: Αυξήσεις για να φθάνει ο μισθός και μέτρα για να γυρνάνε σώοι στο σπίτι. Συγκεκριμένα διεκδικούν: 15% αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, 10% επίδομα υπόγειων εργασιών, 5ήμερο - 8ωρο, μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της απεργίας τους, χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε ένα από τα εργοτάξια του μετρό στο Γαλάτσι. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γαλατσίου, όπως και από το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου. Ακολούθησε πορεία μέχρι το δημαρχείο, όπου έγινε νέα συγκέντρωση και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την ίδια δύναμη», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Βασίλης Κλουβάτος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο έργο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Αννα Αναστασοπούλου, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και τον Αλέξανδρο Βαλσάμη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμο.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος διαπίστωσε ότι η απεργία τους έχει «νεκρώσει» τα εργοτάξια και παραδέχθηκε ότι χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Επισήμανε ότι είναι ένα έργο που θα αλλάξει την ταυτότητα της περιοχής και δεσμεύθηκε πως ο δήμος θα προσφέρει ό,τι βοήθεια του ζητηθεί. Στη συνάντηση παρενέβη και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, προτείνοντας να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για οικονομική στήριξη του αγώνα των εργαζομένων.

Μετά τη συνάντηση ο Βασίλης Κλουβάτος ενημέρωσε όσους εργαζόμενους δεν ήταν παρόντες στη συνάντηση τονίζοντας πως οι «πόρτες» ανοίγουν χάρη στη μαζική παρουσία και κινητοποίηση των εργαζομένων. Ακόμα, ο Γιώργος Αδαμόπουλος, μηχανικός στο έργο, τόνισε πως διαψεύστηκαν όσοι διέρρεαν ότι η απεργία θα λήξει σε δύο - τρεις μέρες και υπογράμμισε ότι ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει αν δεν πάρουν έγγραφες απαντήσεις από την εργοδοσία.