Εκφράσεις χορού και μουσικής
Παρασκευή 10 Μάη 2002

Το συγκρότημα «Παλαιϊνά Σεφέρια»
Την καινούρια παραγωγή της με τίτλο «Σεξτέτο +1» παρουσιάζει από σήμερα (9.30μμ) η «Ομάδα Σύγχρονου Χορού» του Χάρη Μανταφούνη, στο θέατρο «Κατερίνας Βασιλάκου» (Πλαταιών και Προφήτου Δανιήλ 3, Κεραμεικός. Τηλ. 010-3467735, 3644177). Στην παράσταση ο χορός με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημιουργεί ένα διάλογο του χορευτή με την εικόνα του. Τα σκηνικά είναι της Μ. Μαζαράκου. Τα κοστούμια της Δ. Σουμαλεύρη. Η μουσική επιμέλεια του Αρ. Ζήλου.Οι φωτισμοί της Ελ. Ντεκώ. Χορεύουν οι: Λ. Ζαφειροπούλου, Ι. Κυριακοπούλου, Στ. Ζάννου, Γ. Μανταφούνης κ.ά. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 2 Ιούνη (εκτός Δευτέρας και Τρίτης).

Η ομάδα χορού «griffon» σε συμπαραγωγή με το «Θέατρο του Νότου», παρουσιάζουν από αύριο και έως τις 26/5, στη σκηνή του θεάτρου «Αμόρε» (Πριγκιποννήσων 10), την καινούρια παραγωγή με τίτλο «Kennel». Χορογραφία, σκηνικά: Ι. Πορτόλου. Κοστούμια: Ι. Τσάμη. Χορεύουν οι: Σ. Μικρούτσικου, Β. Ράντου, Στ. Σιάμου, Κ. Σκιαδά, Θ. Σταμούλη.

Η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ, διοργανώνει τη Δευτέρα (8.30μμ) στο θέατρο της «Ελληνοαμερικάνικης Ενωσης» (Μασσαλίας 22), συναυλία με έργα για χάλκινα πνευστά των Δημήτρη Κοντογιάννη, Κώστα Τσούγκρα, Γιώργου Αδάμη, Νέστορα Τέιλορ, Φίλιππου Τσαλαχούρη. Τα έργα θα ερμηνεύσει το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών του Δήμου της Αθήνας, με μαέστρο τον Θανάση Ζέρβα. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Θόδωρου Αντωνίου.

Συναυλία στο Μενίδι Αττικής, δίνει αύριο ο Παντελής Θαλασσινός. Μαζί του, η Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Στη μουσική σκηνή «στον αέρα» (πλατεία Πετρούπολης), συνεχίζεται και σήμερα η μουσική διαδρομή του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Ο Αλ. Ιωαννίδης
Στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3), σήμερα φιλοξενείται η Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Ντορίνας Καλεθριανού, «Πρόσκαιρη Σύνθεση». Αύριο στον ίδιο χώρο τα «Παλαιϊνά Σεφέρια» θα παρουσιάσουν παραδοσιακή κρητική μουσική και δικά τους κομμάτια.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης, σήμερα (8.30μμ) στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίνει συναυλία ο Διονύσης Σαββόπουλος. Αύριο, το συγκρότημα «Ντομένικα» και την Κυριακή (8μμ) στο άλσος Ν. Σμύρνης τα πολιτιστικά τμήματα του δήμου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.