ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Να μην περάσει η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ!

Την Πέμπτη το «διαδηλωτοδικείο» σε βάρος της Αφροδίτης Ρέτζιου | Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ευελπίδων

Τρίτη 18 Ιούνη 2024

Η συγκέντρωση των υγειονομικών για την οποία διώκεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ
Σε δίκη παραπέμπεται την Πέμπτη 20 Ιούνη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, με κατηγορίες που αφορούν την παραβίαση του αντιδραστικού νόμου Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα, η συνδικαλίστρια κατηγορείται ότι σε συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020, με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής του λαού από την πανδημία, αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών «όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα». Με τη συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

«Η καταστολή και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσουν», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί την Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στα δικαστήρια στην Ευελπίδων. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στις 20 Ιούνη δικάζεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Ρέτζιου Αφροδίτη, με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του νόμου Χρυσοχοΐδη κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης στις 24/09/2020, στο υπουργείο Υγείας, με αίτημα "μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία".

Η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτούς που βρέθηκαν την περίοδο της πανδημίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού, και συνεχίζουν τον αγώνα για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της δημόσιας περίθαλψης, έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση στήνει "διαδηλωτοδικεία" με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων».

Τη στήριξή του στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ εκφράζει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας το «διαδηλωτοδικείο» σε βάρος όσων οργάνωσαν και συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για την προστασία της ζωής του λαού.