Τα περικομμένα...
Σάββατο 11 Μάη 2002

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στα οδοιπορικά και στις λοιπές παροχές των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, για να συγκρατήσει, λέει, τα έξοδα του Δημοσίου. Μη φαντάζεστε, βέβαια, ότι τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ...ξεβολευτούν!

Σας βεβαιώνουμε ότι αυτοί δεν μπήκαν στο Δημόσιο για να κάνουν οικονομία. Αυτά είναι για τους άλλους, που πρέπει να στηρίξουν την πορεία της χώρας στα πλαίσια της ΟΝΕ. Οπως κατανοείτε λοιπόν, οι ίδιοι που ...απολαμβάνουν την εισοδηματική πολιτική του 2,5% θα την πληρώσουν.

Ε, ΒΕΒΑΙΑ και θα τα διπλασίαζε τα κέρδη της η γνωστή εταιρία πετρελαίου «Πετρόλα»! Τα έφθασε, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της, στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για αύξηση 105%, συγκριτικά με πέρυσι!!!

Ο λόγος; Η αύξηση - λέει - του περιθωρίου διύλισης. Γενικότερα, λέμε εμείς, η επέκταση των δραστηριοτήτων της, που, φυσικά, ευλογεί εδώ και χρόνια η κυβέρνηση, παρέχοντάς της κάθε διευκόλυνση και, πάνω απ' όλα, η μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Το τίμημα του κέρδους; Πολλά και διάφορα, ανάμεσά τους και ο κίνδυνος, στον οποίο εκτίθενται, τόσο οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, όσο και οι κάτοικοι των περιοχών, δίπλα στις οποίες αναπτύσσονται οι δεξαμενές της επιχειρήσεις. Αλλά μπροστά σε μια τόσο μεγάλη αύξηση, αυτοί δε μετράνε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αποδεκτό το κείμενο της Κωνσταντινούπολης (το γνωστό περί Ευρωστρατού, που στηρίζουν οι Βρετανοί). Τη δήλωση έκανε χθες ο πρωθυπουργός από το Βελιγράδι όπου βρέθηκε. Το θέμα, όμως, δεν είναι να το λέει στο Βελιγράδι, αλλά στη Βαρκελώνη.

Γιατί, βέβαια, θα παρουσιαστεί το κείμενο στη Σύνοδο της Βαρκελώνης, όπως διαβεβαιώνουν οι Βρετανοί. Και είναι γνωστό πως αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο ευέλικτη, ώστε μπορεί με ένα κείμενο που διαφωνεί να συμφωνήσει, εάν αλλάξουν τα «καλολογικά στοιχεία».



Γρηγοριάδης Κώστας