Το ΚΚΕ συζητά με τις γυναίκες
Σάββατο 11 Μάη 2002

Εντατικά προετοιμάζεται η συγκέντρωση - συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ τη Δευτέρα, 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο «Ακροπόλ», (Ιπποκράτους 9-11), με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Με εξορμήσεις και περιοδείες σε μεγάλους χώρους δουλιάς όπου εργάζονται κυρίως γυναίκες, το κάλεσμα της συγκέντρωσης επιχειρείται να φτάσει όσο πιο πλατιά είναι δυνατόν, σε όσο περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για ένα κάλεσμα συζήτησης, διαλόγου, γνωριμίας με τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά κυρίως ένα κάλεσμα αγώνα και δράσης.

Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές εξορμήσεις και περιοδείες σε μεγάλους αλλά και σε μικρότερους χώρους δουλιάς, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Χτες στελέχη του ΚΚΕ περιόδευσαν στο πολυκατάστημα «Φωκάς» στην οδό «Ερμού» και στο κατάστημα «Καλυβιώτης». Κάλεσαν τις εργαζόμενες σε συζήτηση για τα δικαιώματά τους, για την αναγκαιότητα αντεπίθεσης και ρήξης με την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που προωθείται, καθώς και για να γνωρίσουν από κοντά τις θέσεις του ΚΚΕ. Στη διάρκεια της περιοδείας των στελεχών του ΚΚΕ, η συζήτηση με τις εργαζόμενες επικεντρώθηκε στην επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις πολύ χαμηλές αποδοχές των εργαζομένων καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες.

Το κάλεσμα στις γυναίκες της Αθήνας, απευθύνεται στην κάθε μία που δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, στη βάση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στις εργασιακές σχέσεις και στην Παιδεία, επίθεση που αφαιρεί δικαιώματα που με σκληρούς ταξικούς αγώνες έχει κατακτήσει η εργατική τάξη, γυναίκες και άντρες.

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ τονίζει πως «οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα των γυναικών έχουν ταξικές αιτίες και η πραγματική ισορροπία των δύο φύλων μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την κατάργηση της ταξικής ανισότητας», υπογραμμίζει, ωστόσο, πως «πιστεύουμε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το αγωνιστικό γυναικείο και λαϊκό κίνημα μέσα από τους αγώνες τους μπορούν να αποσπάσουν ορισμένες κατακτήσεις σήμερα, που θα γίνουν το σημείο εκκίνησης για βαθιές αλλαγές στην πορεία και στο επίπεδο της εξουσίας (...). Μόνο τότε θα ανοιχτεί ο δρόμος για να διεκδικηθεί η πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων και η κατάργηση της εκμετάλλευσής τους».

Στη βάση αυτή, το ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες σε συζήτηση για τα δικαιώματά τους, αλλά και για την αναγκαιότητα αντεπίθεσης και ρήξης με την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική. Τις καλεί να γνωρίσουν από κοντά τις θέσεις του και να αγωνιστούν για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συγκρότησης του λαϊκού μετώπου. Μόνο τότε, σημειώνει, θα ανοιχτεί ο δρόμος για να διεκδικηθεί η πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων και η κατάργηση της εκμετάλλευσης και των δύο.