Ερωτας στη σκοτεινή πόλη
Τρίτη 14 Μάη 2002

Η Τζέιν Μπίρκιν πρωταγωνιστεί στην ταινία «Κουνγκ -Φου Μάστερ»
Μια ενδιαφέρουσα ψυχολογική, ρομαντική ταινία για την εφηβεία και τα προβλήματά της και τη σχέση των νέων με τους μεγαλύτερους και μια ταινία επιστημονικής φαντασίας ξεχωρίζουν απόψε το βράδυ.

«Κουνγκ - Φου Μάστερ», σε σκηνοθεσία Ανιές Βαρντά.

Η Μαίρη Τζέιν αναρωτιέται: Είναι δυνατόν κάθε γυναίκα να ερωτευτεί ένα αγόρι ή μόνο όσες έχουν γιους; Είναι χωρισμένη, 40 χρονών, με δύο κόρες τη Λούση και τη Λούλου. Στο πάρτι των παιδιών της παρατηρεί τον 14χρονο Ζουλιέν. Είναι μικρό και αναιδής, αλλά εκείνη βλέπει την ευαίσθητη πλευρά του. Βρίσκει τρόπους για να περνάει κάποιες ώρες μαζί του και του δίνει να καταλάβει ότι είναι διαθέσιμη γι' αυτόν. Εκείνος είναι στο μεταίχμιο μεταξύ παιδιού και άντρα. Από τη μια παίζει το βίντεο παιχνίδι «Κουνγκ - Φου Μάστερ» και από την άλλη μιλάει με τους φίλους του για σεξουαλικές εμπειρίες. Οταν η Λούση αντιλαμβάνεται την κατάσταση, απορρίπτει τη μητέρα της. Ομως η Μαίρη Τζέιν ενθαρρημένη από την ίδια της τη μητέρα συνεχίζει την παράξενη αυτή σχέση. Είναι αγάπη ή μήπως ζήλια για τη χαμένη νιότη; Η σκηνοθέτιδα Ανιές Βαρντά κάνει μια τρυφερή και ευαίσθητη ταινία πάνω στην ψυχοσύνθεση των σημερινών εφήβων, που κλεισμένοι στον εαυτό τους ή αφοσιωμένοι σε βιντεοπαιχνίδια της απομόνωσης, δεν έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ρομαντισμό ή την ελευθερία των σχέσεων της γενιάς του '60. Πρωταγωνιστούν: Τζέιν Μπίρκιν, Ματιέ Ντεμί, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Εύα Σιμόνε, Λου Ντουιλόν, Τζούντι Κάμπελ (ΕΤ-3, 00.20).

«Σκοτεινή πόλη», σε σκηνοθεσία Αλεξ Πρόγιας.

Μια σειρά αποτρόπαιων εγκλημάτων ζητούν αυτουργό και όλοι πιστεύουν ότι ο δολοφόνος είναι ο Τζον Κούπερ. Μόνο που ο ίδιος δε θυμάται τι έχει κάνει, δε θυμάται ποιος είναι και πιστεύει ότι βρίσκεται λίγα μόνο βήματα από την τρέλα. Κάποια στιγμή αποφασίζει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σκοτεινή πόλη... Ο Αλεξ Πρόγιας όχι πολύ μακριά από το αρχικό του δημιούργημα «Το κοράκι». Πρωταγωνιστούν: Γουίλιαμ Χαρτ, Ρούφους Σιούελ, Κίφερ Σάδερλαντ, Τζένιφερ Κόνελι, Ιαν Ρίτσαρντσον (STAR, 21.00).