ΚΙΝΕΤΑ
Διαμαρτυρία φορέων και κατοίκων για τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής
Τρίτη 23 Ιούλη 2024

Με διαμαρτυρία που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας, την περασμένη Κυριακή, στο 57ο χλμ. της παλιάς Εθνικής Οδού, «προοίμιο» όπως λένε για αυτές που ακολουθούν, κάτοικοι και φορείς της Κινέτας φώναξαν «δεν πάει άλλο».

Κατήγγειλαν τον εμπαιγμό, την υποβάθμιση, την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της περιοχής από κυβέρνηση, Περιφέρεια και δημοτική αρχή, που ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα, επιλέγουν την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, έχοντας οδηγήσει την περιοχή σε τραγικά αδιέξοδα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.

Ειδικότερα κατήγγειλαν το γνωστό, σοβαρό, χρόνιο και ζωτικό πρόβλημα της ανυπαρξίας κατάλληλου πόσιμου νερού και την άγνωστη προοπτική υδροδότησης της περιοχής, τη λειψυδρία σε κάποιες περιοχές λόγω βλάβης γεωτρήσεων του δήμου και τις ληστρικές αυξήσεις στα τιμολόγια νερού που κυοφορούνται (από ΕΥΔΑΠ και «νερουλάδες» που πουλάνε νερό με βυτία) στο ήδη πανάκριβο υποτίθεται δημόσιο αγαθό.

Επίσης κατήγγειλαν την απουσία ιατρείου, σχολείου, αντιπλημμυρικών έργων, επαρκούς καθαριότητας ζητώντας την τακτικότερη αποκομιδή σκουπιδιών που συνιστούν υγειονομική βόμβα, όπως και την άμεση αποκομιδή μπαζών και κλαδεμάτων από το «πράσινο σημείο» συγκέντρωσης που δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες καταστροφικής πυρκαγιάς.

Απαίτησαν άμεση αποζημίωση στους πυρόπληκτους που δεν έχουν πάρει ακόμη τις αποζημιώσεις και μια σειρά ακόμα διεκδικήσεις.

Τέλος προχώρησαν σε ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη της διασταύρωσης στο 57ο χλμ. της ΠΕΟΑΚ ανανεώνοντας το ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις, συνεχίζοντας τον αγώνα, γιατί δεν είναι «πολίτες β' κατηγορίας».