ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Εγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος με 3 Ολυμπιακά μετάλλια

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Ιστορία στο αγώνισμα των κρίκων σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση στο Παρίσι κατακτώντας την 3η θέση στον τελικό με 15.100 βαθμούς. Αυτό ήταν το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο για τον Ελληνα πρωταθλητή μετά το χρυσό στο Ρίο το 2016 και το χάλκινο στην προηγούμενη Ολυμπιάδα του Τόκιο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος των κρίκων που κατέχει τρία Ολυμπιακά μετάλλια εδώ και έναν αιώνα που βρίσκεται το αγώνισμα στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Και φυσικά ο πρώτος Ελληνας αθλητής της γυμναστικής που καταφέρνει το εν λόγω επίτευγμα.

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό ο Πετρούνιας, με αισθητά βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τον προκριματικό, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα έχοντας και μια πολύ καλή έξοδο, που χάρη στον βαθμό της δυσκολίας, του χάρισε την τρίτη θέση. Οι δύο Κινέζοι αθλητές Τζινγκιουάν Ζόου (15.233 βαθμοί) και Γιανγκ Λιου (15.300 βαθμοί) πήραν αντίστοιχα την πρώτη και δεύτερη θέση επιβεβαιώνοντας τον τίτλο τους ως φαβορί του αγωνίσματος. Οι άλλοι δύο βασικοί αντίπαλοι του Πετρούνια ήταν ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ που ήρθε 4ος (15.000 β.) και ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ που ήρθε 5ος (14.966).



Eurokinissi