ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Προσδοκίες σε πόλο και επί κοντώ γυναικών

Κόντρα στη Σερβία με βλέψεις για τετράδα η Εθνική ανδρών / Την επιστροφή στο βάθρο επιδιώκει η Κ. Στεφανίδη / Βατή αρχή για την Μ. Πρεβολαράκη στην πάλη

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Eurokinissi

Ο καθοριστικός αγώνας για τα προημιτελικά του τουρνουά πόλο της Εθνικής ανδρών και ο τελικός του επί κοντώ γυναικών, με τη συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη, συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος από ελληνικής πλευράς στο σημερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, στον στίβο τις προσπάθειες στο προκριματικό του ακοντισμού γυναικών θα ξεκινήσει η Ελίνα Τζένγκο, ενώ στη μάχη της διάκρισης στα 53 κ. της ελευθέρας πάλης θα μπει η Μαρία Πρεβολαράκη.

Στο πόλο η Εθνική ανδρών θα κοντραριστεί με την αντίστοιχη της Σερβίας σε έναν κομβικό αγώνα για τον στόχο της διατήρησης των κεκτημένων της προηγούμενης διοργάνωσης του Τόκιο, όπου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Σε ένα ριμέικ του τότε τελικού, όπου η Σερβία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, η ελληνική ομάδα θέλει να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στον προηγούμενο τελικό και να μπει στην τετράδα και στη ζώνη των μεταλλίων και στη φετινή διοργάνωση. Στο ελληνικό συγκρότημα δεν υπάρχουν αγωνιστικά ζητήματα, ενώ η ψυχολογία είναι ιδανική μετά τις εμφανίσεις στη φάση των ομίλων και ειδικά με την τελευταία νίκη επί της δευτεραθλήτριας κόσμου Ιταλίας.

Στο επί κοντώ των γυναικών την επιστροφή της στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων θα επιδιώξει η Κατερίνα Στεφανίδη μετέχοντας σε έναν ακόμη τελικό. Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση του Ρίο το 2016 θα επιδιώξει στο Παρίσι το βήμα παραπάνω από την 4η θέση στη διοργάνωση του Τόκιο. Εχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσει και τις έξτρα δυσκολίες του αγώνα όπου θα μετάσχουν 20 αθλήτριες, βάσει των όσων συνέβησαν και στα προκριματικά. Η Κ. Στεφανίδη μάλιστα καυτηριάζει το γεγονός για τις συνέπειες που θα έχει αυτό στις αθλήτριες (π.χ. μεγάλη αναμονή) βάλλοντας κατά των τακτικών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Με καλύτερη φετινή επίδοση στα 4,73 μ. και έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό της, κάτι που φάνηκε και στην άνετη πρόκριση από τα προκριματικά (πέρασε άνετα τα 4,55 μ.), δικαιούται να έχει υψηλές βλέψεις. Ας σημειωθεί ότι παρά την πρόκρισή της στον τελικό, δεν θα μετάσχει τελικά η Αριάδνη Αδαμοπούλου λόγω τραυματισμού της στα προκριματικά.

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου η Ελίνα Τζένγκο θα ριχτεί στη μάχη των προκριματικών του ακοντισμού. Εχοντας πετύχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 61,71 μ., η Ελληνίδα αθλήτρια θα ψάξει κάτι ανάλογο σήμερα που θεωρητικά μπορεί να την στείλει στον τελικό. Στην ελευθέρα πάλη των γυναικών η Μαρία Πρεβολαράκη θα ξεκινήσει τους αγώνες της κόντρα στην Γερμανίδα Ανίκα Βέλντε στα προκριματικά, αντίπαλος που θεωρείται στα μέτρα της. Η Ελληνίδα αθλήτρια μάλιστα μετράει δύο νίκες επί της Γερμανίδας, τον περασμένο Φλεβάρη και το 2021.