ΗΠΑ
Εξι νεκροί από την τροπική καταιγίδα «Ντέμπι»
Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τροπική καταιγίδα «Ντέμπι», η οποία έπληξε τη Δευτέρα τη Φλόριντα και χτες την Τζόρτζια και απειλεί τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ με «καταστροφικές πλημμύρες». Οπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση δέντρου, το οποίο έπεσε πάνω στο τροχόσπιτο της οικογένειάς του στο Φάνινγκ Σπρινγκς, στο βορειοδυτικό τμήμα της Φλόριντα.

Αλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην κομητεία Ντίξι, όταν ο οδηγός «έχασε τον έλεγχο εξαιτίας της κακοκαιρίας και του βρεγμένου οδοστρώματος», σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ενας οδηγός ημιρυμουλκούμενου οχήματος έχασε επίσης τη ζωή του κοντά στην Τάμπα, πέφτοντας σε ένα κανάλι. Σχεδόν 120.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα έως χτες το πρωί τοπική ώρα.

Ο κυκλώνας «Ντέμπι» εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα φτάνοντας στη Φλόριντα, στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Τζόρτζια και χτες το βράδυ αναμενόταν στη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο για την παρακολούθηση των κυκλώνων (NHC). Το NHC έχει προειδοποιήσει πως στα παράλια η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει κατά 2 μέτρα: «Οι επιπτώσεις από την Ντέμπι μόλις τώρα αρχίζουν και θα είναι αισθητές όλη τη βδομάδα σε ένα τμήμα της νοτιοανατολικής ακτής».