ΠΟΛΟ
«Βούλιαξε» το όνειρο για την Εθνική γυναικών

Το ελληνικό συγκρότημα ηττήθηκε χτες από την Αυστραλία μένοντας εκτός τετράδας

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Eurokinissi

Το όνειρο να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες ...βούλιαξε χτες για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών που υπέστη ήττα από την Αυστραλία με 9-6 για τα προημιτελικά του τουρνουά. Πλέον το ελληνικό συγκρότημα θα αγωνιστεί στους αγώνες για τις θέσεις 5-8, όπου θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη γενική κατάταξη. Στο χτεσινό ματς τα κορίτσια της Εθνικής αν και στάθηκαν καλά αμυντικά σε αρκετά σημεία του αγώνα, πλήρωσαν τα σοβαρά προβλήματα να βρουν τις σωστές λύσεις στην επίθεση κυρίως σε 3ο και 4ο οκτάλεπτο. Αν και προηγήθηκε με 3-0 η Αυστραλία, η ελληνική ομάδα κατάφερε να αντιδράσει και να πλησιάσει στο σκορ 4-3 λίγο πριν από τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου. Τα προβλήματα ωστόσο συνεχίστηκαν για την ελληνική επίθεση και η Αυστραλία κατάφερε να ξεφύγει ξανά στο σκορ (6-4) διατηρώντας στη συνέχεια χωρίς προβλήματα την πρωτοπορία. Χαρακτηριστικό της επιθετικής δυστοκίας στο παιχνίδι είναι ότι η Εθνική έμεινε για 11 λεπτά χωρίς σκορ στη δεύτερη περίοδο.

Οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 2-1, 3-2

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπεκ Ρίπον): Παλμ, Γκόφερς, Αρμιτ, Χάλιγκαν 2, Γκριν, Αμπι Αντριους 2, Σαρλίζ Αντριους, Χερν, Αραντσίνι, Γουίλιαμς 5, Κερν, Γιάκοβιτς, Λόνγκμαν.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.