Ζωγραφική - γλυπτική
Τετάρτη 15 Μάη 2002

Εργο του Δ. Φαμελιάρη
«Γλυπτική» του Μιχάλη Κωστάκη παρουσιάζεται στο «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Εκτίθενται 34 γλυπτά σε μάρμαρο, ορείχαλκο και ξύλο.

Εγκαινιάζεται αύριο (8μμ) στην γκαλερί «έκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 1, Γλυφάδα), έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Παπασταμούλη. Τίτλος της: «Αιγαίο - φως - χρώμα». Οπως σημειώνει ο δημιουργός, «η δουλιά μου έχει θέμα το φως και το χρώμα στο ελληνικό τοπίο, ιδιαίτερα σε ώρες που το φως με την υπερβολή του αποχρωματίζει τα πάντα. Χρησιμοποίησα την ακουαρέλα για τη γρήγορη καταγραφή του φευγαλέου φωτισμού και ακριλικό στα μεγάλα έργα. Το τοπίο είναι αφορμή να συνθέσω αυτές τις χαρακτηριστικές χρωματικές αρμονίες που όλους μας συνεπαίρνουν. Αυτό είναι το θέμα μου και όχι η αναλυτική περιγραφή των στοιχείων του τοπίου».

Λάδια σε μουσαμά και ξύλα απαρτίζουν την καινούρια δουλιά του Δημήτρη Φαμελιάρη, που παρουσιάζεται στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Στα έργα του ο δημιουργός χρησιμοποιεί διάφορα υλικά, όπως παλιά ξύλα και άμμο. Τα θέματά του είναι αντικείμενα του χώρου του, νεκρές φύσεις και τοπία. Διάρκεια έκθεσης έως 26/5.