«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Αποζημίωση 100% των πυρόπληκτων στο Αμάρι, άμεση αποκατάσταση της περιοχής

Δήλωση των εκλεγμένων στην Περιφέρεια για την επόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Eurokinissi

Αμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά στο Αμάρι Ρεθύμνου και μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας ζητάει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης και στέκεται στο πλευρό των κατοίκων του Αμαρίου Ρεθύμνου, που έζησαν τον εφιάλτη της σφοδρής πυρκαγιάς να καίει την περιουσία τους και να πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια τους.

Τις προηγούμενες μέρες, ο λαός της περιοχής ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τη διαχρονική εμπρηστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, με τα τεράστια κενά στην Πολιτική Προστασία και την επίκληση της «ατομικής ευθύνης».

Αναδείχτηκε και σε αυτήν την πυρκαγιά η απουσία - με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης - ενός συνολικού, σύγχρονου, επιστημονικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, ακόμα και σε περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, όπως η συγκεκριμένη, στην οποία είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά το 2022, στον δήμο Αγίου Βασιλείου.

Από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες στην τελευταία μεγάλη πυρκαγιά, ενώ ό,τι σώθηκε, σώθηκε με την αυτοθυσία των πυροσβεστών που έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες φτάνοντας στα όρια της εξουθένωσης, όπως και των εθελοντών και του απλού κόσμου, που έδωσαν με κάθε τρόπο και με αυταπάρνηση τη μάχη.

Στον απόηχο της καταστροφής, παρά τα αλληλοσυχαρίκια των κυβερνητικών στελεχών και των εκπροσώπων της Περιφέρειας και των δήμων της περιοχής, δεν κρύβονται οι ελλείψεις ακόμη και στα στοιχειώδη.

Επανειλημμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης έχει προειδοποιήσει και αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις σε αντιπυρική θωράκιση σε όλη την Κρήτη, διεκδικώντας ολοκληρωμένα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας.

Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει να διεκδικεί προς κάθε κατεύθυνση για να αποζημιωθούν οι πυρόπληκτοι στο 100% της ζημιάς, άμεσα και χωρίς κανέναν «αστερίσκο», όπως θα συνεχίσει να παλεύει μαζί με τον λαό για το αυτονόητο δικαίωμα σε μέτρα πυρασφάλειας, προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας.

«Η κατάσταση στο Αμάρι δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Χρειάζεται να δυναμώσει η διεκδίκηση του Αμαριώτικου λαού για την κάλυψη όλων των αναγκών στην περιοχή που κάηκε, απέναντι στο αστικό κράτος που είναι εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του, τις οποίες αντιμετωπίζει ως "κόστος", ενώ είναι ικανότατο να προωθεί και να προστατεύει τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης, Δημήτρης Βρύσαλης και Νίκος Μανουσάκης.