ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΠΝΙΓΜΟΣ 8ΧΡΟΝΗΣ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
Εξι μέρες μετά ανακλήθηκε η άδεια, πολλά τα ερωτήματα
Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Φωτ. αρχείου
Εξι μέρες μετά τον τραγικό πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, με απόφαση της Περιφέρειας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, η οποία μέχρι πρότινος λειτουργούσε κανονικά, με σφραγισμένες τις δύο πισίνες λόγω των «παραλείψεων» που εντοπίστηκαν.

Θυμίζουμε ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη την Τρίτη 13 Αυγούστου, όταν το 8χρονο κορίτσι εντοπίστηκε αναίσθητο. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το άτυχο κοριτσάκι βρισκόταν για 3 ώρες στον πάτο της πισίνας και η απουσία του έγινε αντιληπτή μόνο όταν άρχισε να το ψάχνει η αδελφή του, που βρισκόταν στην κατασκήνωση, δίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, και η ίδια κατάθεση στην αστυνομία. Επίσης - σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση - το στομάχι της 8χρονης ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν κάθισε για μεσημεριανό μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, επιβεβαιώνοντας την κατάθεση της ομαδάρχισσας, η οποία φέρεται να μη μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε ότι έλειπε η 8χρονη στην τραπεζαρία.

Εξάλλου, προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί εξίσου το γεγονός ότι στην άδεια λειτουργίας που έχει η κατασκήνωση για τις δύο πισίνες, καταγράφονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις, οι οποίες όμως δεν τηρούνταν, όπως εντόπισε ο διορισμένος πραγματογνώμονας από την Εισαγγελία της Χαλκιδικής. Πιο συγκεκριμένα:

Στη πρώτη πισίνα «ένα τμήμα της περίφραξης της κολυμβητικής δεξαμενής δεν υφίσταται όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο χώρο ασφαλή για τα παιδιά περιφραγμένο κατάλληλα (...)», ενώ στη δεύτερη «δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα δύο σωσίβια και 1 κοντάρι και σημάνσεις για τα βάθη».

Επιπλέον, φαίνεται ότι το άτομο που είχε οριστεί από την εταιρεία προκειμένου να είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία των δύο πισινών, δεν έχει προσληφθεί κατά το έτος 2024 από την ιδιοκτήτρια εταιρεία και δεν έχει οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Με τις έρευνες να συνεχίζονται, η οικογένεια της άτυχης 8χρονης δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά. «Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί. Αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδί», ανέφερε ο Αγγελος Καζάζης, παππούς της 8χρονης.