Καταγγέλλουν την απόλυση συνδικαλίστριας
Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Από την κινητοποίηση την περασμένη Τρίτη
Να παρθεί πίσω η άδικη και εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας από το ζαχαροπλαστείο «Τα Γιούλια», στην Καλογρέζα, απαιτούν με ανακοινώσεις τους σωματεία της Αττικής και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Την περασμένη Τρίτη έγινε μαζική κινητοποίηση έξω από το ζαχαροπλαστείο, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Ν. Αττικής, την οποία στήριξαν εργαζόμενοι, κάτοικοι, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Την απόλυση καταγγέλλει το Παράρτημα Βορειοδυτικών Συνοικιών της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής σημειώνοντας ότι «τη στιγμή που δεν τηρείται η ΣΣΕ, η εντατικοποίηση σπάει κόκαλα, η εργοδοσία επιβάλλει κόντρα βάρδιες λόγω έλλειψης προσωπικού και δεν δίνονται ούτε οι αποδείξεις μισθοδοσίας στους εργαζόμενους, αυτό που ενόχλησε την εργοδοσία είναι ότι η εργαζόμενη διεκδίκησε τα δικαιώματά της ως μέλος του Συνδικάτου».

«Απαιτούμε να παρθεί πίσω η άδικη και εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης, να υπογραφεί και να τηρούνται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στην εργαζόμενη ώστε να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης».

«Η απόλυση της πρωτοπόρας συνδικαλίστριας στόχο έχει όχι μόνο την ίδια αλλά όλους τους εργαζόμενους για να δεχτούν να δουλεύουν σε δύο και τρία πόστα με κόντρα βάρδιες με χαμηλούς μισθούς και χωρίς να δίνεται η νόμιμη απόδειξη μισθοδοσίας. Με την αλληλεγγύη μας, τον συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων θα ακυρωθεί στην πράξη η άδικη και τρομοκρατική απόλυση», επισημαίνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ.

Την απόλυση καταγγέλλουν ακόμη το Παράρτημα Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και το Παράρτημα Βόρειων Προαστίων του ΣΕΤΗΠ.