ΣΤΙΒΟΣ - DIAMOND LEAGUE
Εσπασε το φράγμα των 6 μέτρων και το πανελλήνιο ρεκόρ ο Καραλής

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ντουπλάντις

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Σε μια σπουδαία επιτυχία έφτασε ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος συμμετέχοντας στο διεθνές μίτινγκ στίβου Diamond League που πραγματοποιήθηκε στη Σιλεσία της Πολωνίας σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, με άλμα στα 6 μέτρα.

Ο Ελληνας αθλητής συνεχίζει την καταπληκτική του φετινή χρονιά, κατά την οποία έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει σπάσει τρεις φορές (!) το πανελλήνιο ρεκόρ, δύο φορές τον περασμένο Ιούνιο, με άλματα στα 5,92 μ. και στα 5,93 μ., και τρίτη φορά πριν λίγες μέρες με το ορόσημο των 6 μ.

Στο μίτινγκ της Πολωνίας ο Καραλής κατέλαβε την 3η θέση, πίσω από τον Αμερικανό Κέντρικς Σαμ, ο οποίος ήρθε 2ος με καλύτερο άλμα επίσης στα 6 μ., ενώ την 1η θέση πήρε όπως πάντα ο κορυφαίος αθλητής στον χώρο, ο σπουδαίος Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις, και μάλιστα με άλμα στα 6,26 μ., με το οποίο έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για δέκατη φορά στην καριέρα του και τρίτη φορά φέτος...

Ο Εμμανουήλ Καραλής πανηγύρισε με την ψυχή του το νέο του ρεκόρ, που τον κάνει τον πρώτο Ελληνα αθλητή που ξεπερνάει τα 6 μέτρα και τον 29ο αθλητή παγκοσμίως ο οποίος ξεπερνά αυτό το ύψος.

Μετά από αυτό το κατόρθωμα, με ανάρτησή του στα social media ο Μανόλο έδωσε ηχηρή απάντηση στον ρατσισμό που και ο ίδιος έχει δεχτεί, αναφέροντας: «Μου είπαν ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ! Τώρα είμαι ο πρώτος μαύρος άλτης επί κοντώ πάνω από 6 μέτρα! Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου».

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Για το νέο πανελλήνιο ρεκόρ του Καραλή το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Πολλά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή, που με τα 6 μέτρα στη Σιλεσία έκανε τη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος του επί κοντώ στην Ελλάδα, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Καλή συνέχεια ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα!».