ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
Τρία χρόνια σε κοντέινερ και τους ζητάνε να πληρώνουν ρεύμα!
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
Στους οικίσκους των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Σούλα Φανιουδάκη, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κόμματος. Θυμίζουμε ότι ο σεισμός έγινε στις 27 Σεπτέμβρη 2021, ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, είχε έναν νεκρό και πάνω από 20 τραυματίες και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, με 3.900 σπίτια να κρίνονται μη κατοικήσιμα, όπως επίσης 180 επαγγελματικοί χώροι και 211 κτίρια, ανάμεσά τους και 6 σχολεία.

Στη συζήτηση που έγινε εκφράστηκαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ η οργή και η αγανάκτηση των σεισμόπληκτων, καθώς κλείνουν 3 χρόνια από τον σεισμό και έχουν «χορτάσει» υποσχέσεις από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση. Τη στιγμή που η ζωή και η καθημερινότητά τους όλο και δυσκολεύουν, έρχεται να προστεθεί ο κίνδυνος να τους βάλουν μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, που θα το πληρώνουν οι ίδιοι, από τη στιγμή που ο δήμος δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ ήδη πληρώνουν τους λογαριασμούς στα γκρεμισμένα σπίτια τους.

Δεν φτάνει δηλαδή που ο κόσμος προσπαθεί να φτιάξει τα σπίτια του με δικά του επί της ουσίας έξοδα επειδή η αρωγή που δόθηκε είναι ψίχουλα μπροστά στις ζημιές που έχουν υποστεί, που πολλοί έχουν φύγει από τους οικίσκους γιατί δεν μπορούν να ζήσουν μέσα σε αυτούς, έχουν επιστρέψει και μένουν στα «κίτρινα» σπίτια τους με κίνδυνο τη ζωή τους, ενώ πολλοί δεν έχουν καταφέρει καν να καταθέσουν φάκελο.

Τα στελέχη του ΚΚΕ κατήγγειλαν το γεγονός ότι ενώ στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο του Καστελίου διατίθενται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν να ωφεληθούν σε τίποτα, την ίδια στιγμή οι σεισμόπληκτοι μένουν ξεκρέμαστοι. Επισημάνθηκε ακόμα ότι οι μεγαλειώδεις αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα αναδεικνύουν περίτρανα το σύνθημα του ΚΚΕ «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό».

Η λογική κόστους - οφέλους, πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές αρχές και η οποία «προτιμά» πενιχρές αποζημιώσεις με τεράστιες καθυστερήσεις αντί για τη θωράκιση και την προστασία του πληθυσμού, της ζωής και της δραστηριότητάς του από φυσικές καταστροφές, είναι ανάγλυφη και στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Οι κομμουνιστές κάλεσαν τους σεισμόπληκτους να εντείνουν τον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους, απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που έχουν ευθύνη για την κατάσταση που ζουν.