ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Μέσα από κινητοποίηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα

Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024

Την άμεση στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, χαιρετίζοντας τη συμμετοχή εργαζομένων του Τμήματος στην έκτακτη συνέλευση - κινητοποίηση για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων και τον σχεδιασμό κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Οπως έχει καταγγείλει ο Σύλλογος, το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας βρίσκεται αντιμέτωπο με τραγική υποστελέχωση, που οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας και εξάντληση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς αλλά και σε εκδήλωση περιστατικών βίας κατά εργαζομένων.

Την έμπρακτη στήριξή του στις διεκδικήσεις στελέχωσης του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας έχει εκφράσει το ΚΚΕ, με βουλευτές του Κόμματος να καταθέτουν Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Χαιρετίζοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων του Τμήματος στη συνέλευση - κινητοποίηση που έγινε την Παρασκευή, ο Σύλλογος σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους το επόμενο διάστημα να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των διαμαρτυριών», και προσθέτει:

«Με τη μαζική τους παρουσία στην κινητοποίηση τσαλακώνουν στην πράξη τα λόγια του υπουργού Υγείας, που ανά την Ελλάδα διαμηνύει ότι "το ΕΣΥ λειτουργεί άριστα", ότι "βάζει τα πράγματα σε μια τάξη"! Τσαλακώνουν στην πράξη τα μεγάλα λόγια της 5ης ΥΠΕ και των διοικητών, που είτε κλείνουν τα μάτια τους στο πρόβλημα είτε σιγοντάρουν και προωθούν την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου».

Ενώνοντας τη φωνή του με τις διεκδικήσεις των υγειονομικών σε ολόκληρη τη χώρα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας τονίζει ότι «το νέο ΕΣΥ που έφεραν είναι αυτό που υπάρχει στο ΤΕΠ, η κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, σε όλο τον νομό Εύβοιας: Ελλείψεις, ασθενείς - πελάτες που πληρώνουν για παροχές Υγείας, Νοσοκομείο - επιχείρηση με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα!

Δεν τους ενδιαφέρει να στελεχώσουν με ασφάλεια το ΤΕΠ και τα υπόλοιπα Τμήματα του Νοσοκομείου, αλλά ασχολούνται με το πόσα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή θα γίνουν και πόσοι γιατροί θα ασκήσουν ιδιωτικό έργο! Μας φτάνουν δηλαδή οι γιατροί να στελεχωθούν με ασφάλεια τα τμήματα, και με τις ευλογίες της διοίκησης θα βγουν να ασκήσουν και ιδιωτικό έργο!».

Ο Σύλλογος καλεί τον λαό της περιοχής να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου για να στελεχωθεί το Τμήμα Διαλογής των ΤΕΠ με ειδικευμένο γιατρό και νοσηλευτή, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και να γίνουν και νέες προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠ, να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών, να πάψει το Παιδιατρικό ΤΕΠ να βρίσκεται στον ενιαίο χώρο του Τμήματος Επειγόντων.