ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Αναβλήθηκε πλειστηριασμός χθες, νέα κινητοποίηση σήμερα

Νοικοκυριό αναπήρων έβαλαν στο μάτι τα «κοράκια»

Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη
Αναβλήθηκε προσωρινά η έξωση οικογένειας από το σπίτι της στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες Δευτέρα.

Ηταν το αποτέλεσμα της μαχητικής κινητοποίησης που πραγματοποίησε το ΣΕΤΗΠ την Παρασκευή έξω από τα γραφεία της εταιρείας «doValue», επιβεβαιώνοντας ότι ο λαός οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς, μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τη μοναδική και κύρια κατοικία που βγήκε στο σφυρί για στεγαστικό δάνειο που «κοκκίνισε». Η έξωση ήταν προγραμματισμένη για χτες Δευτέρα 2/9, παρόλο που εκκρεμούν δύο δικαστήρια με στόχο την ανατροπή του πλειστηριασμού.

«Μετά τη σημαντική εξέλιξη της αναβολής της έξωσης κάτω από τη δυναμική μας παρέμβαση, δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή για να αποτρέψουμε κάθε νέα προσπάθεια έξωσης. Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς κάνουμε υπόθεσή μας την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ.

Ασπίδα απέναντι στον πλειστηριασμό με θύματα οικογένεια αναπήρων

Σε κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στις 11 π.μ. έξω από τα γραφεία της «doValue» στην Αθήνα (Κύπρου 27, Μοσχάτο) καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), καθώς μπαίνουν σε πλειστηριασμό τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία οικογένειας αναπήρων.

«Απαιτούμε να μην γίνει ο πλειστηριασμός αποθήκης 34 τ.μ. στην Κολοκυνθού, του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου που αποδίδει εισόδημα από ενοίκιο σε οικογένεια από τη Λάρισα, εκτός του πενιχρού επιδόματος αναπηρίας των 360,00 ευρώ», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ και τονίζει:

«Να σταματήσει τώρα ο πλειστηριασμός, ο οποίος σε περίπτωση που γίνει θα σπρώξει στην απόλυτη εξαθλίωση την οικογένεια, που ο πατέρας, Ι. Π., και η κόρη, Μ. - Ε. Π., είναι ανάπηροι.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που αρνείται να υλοποιήσει το αίτημα του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος για την οριστική απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας αλλά και της επαγγελματικής στέγης για τις οικογένειες αναπήρων.

Τα σόου της κυβέρνησης περί προστασίας των ευάλωτων οικογενειών ΑμεΑ διαψεύδονται δραματικά από την ίδια σκληρή πραγματικότητα των πλειστηριασμών από τις τράπεζες και τα funds».

Να ρυθμιστούν άμεσα τα χρέη άνεργου πρώην ταξιτζή

Να ρυθμιστούν τα χρέη άνεργου, πρώην επαγγελματία ταξιτζή, με βάση την πρόταση της οικογένειας, απαιτεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) απευθυνόμενη στην «doValue», και παράλληλα καλεί τους συναδέλφους σε ετοιμότητα κινητοποίησης έξω από τα γραφεία της εταιρείας αν δεν ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα αυτό.

Καταγγέλλει ότι η εταιρεία έχει βάλει στο μάτι το σπίτι του πρώην επαγγελματία ταξιτζή για λογαριασμό μιας άλλης εταιρείας, της «Frontier». Αν και ο πρώην συνάδελφος και η οικογένειά τους θέλουν να ρυθμίσουν και να αποπληρώσουν τα χρέη, δεν έχουν την ίδια διάθεση «τα κοράκια, αφού με απαράδεκτες αξιώσεις, ζητώντας το 1/3 του δανείου ως προκαταβολή, οδηγούν το σπίτι του συναδέλφου στο σφυρί».