Στην ταραχή του, ξέχασε να αφήσει διεύθυνση...
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024

Να μας πει ο Γεωργιάδης σε ποια διεύθυνση να στείλουν οι υγειονομικοί το ευχαριστήριο στο κράτος για τα τόσα ...καλά που κάνει στην Υγεία!

Γιατί έτσι όπως γύρισε την πλάτη του κακήν κακώς τις προάλλες στους γιατρούς και νοσηλευτές του «Παπανικολάου», που ...τον «πήγαν τρένο» και του χάλασαν τη φιέστα, ξέχασε να αφήσει οδό και αριθμό...

Θα μπορούσαν βέβαια οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου να κάνουν υπομονή μέχρι την επόμενη επίσκεψη του υπουργού. Αλλά αν κρίνουμε από το βίντεο που κυκλοφόρησε, κάτι τέτοιο μάλλον δεν προβλέπεται σύντομα...

* * *

Μιας και πιάσαμε τις ευχαριστίες, να στείλει και ο Πιερρακάκης (υπουργός Παιδείας) μια διεύθυνση για να του στείλουν μερικές χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί τα «ευχαριστώ» για τις συγχωνεύσεις 1.000 και πλέον τμημάτων!

Επιτέλους! Μετά τη διετία της πανδημίας, που τα παιδιά τα έφαγε η μοναξιά στο σπίτι, τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να ...μορφώνονται παρέα με 24 έως 26 άλλους συμμαθητές τους. Και αυτό η κυβέρνηση το βλέπει ως «παιδαγωγικό».

Τέτοια ...επιστημοσύνη στο πετσόκομμα των μορφωτικών αναγκών, για να πιάνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα και οι άλλοι στόχοι του κεφαλαίου. Να της την τρίψουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί στη μούρη! Αυτό είναι το καλύτερο «μάθημα» στην κυβέρνηση και στο κράτος, που διαλύουν κάθε ανάγκη του λαού και των παιδιών του.

* * *

«Κωλοπιλάλα» στο αστικό «δημοκρατικό τόξο», μετά την εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς AfD σε Θουριγγία και Σαξονία.

«Είχαμε τη Γαλλία με την Λεπέν, τώρα έχουμε και τη Γερμανία», λένε... Και μηρυκάζουν τα περί «αντι-ακροδεξιών μετώπων», όπως με το «Λαϊκό Μέτωπο» της σοσιαλδημοκρατίας όλων των αποχρώσεων στις γαλλικές εκλογές.

«Τι φταίει;», αναρωτιούνται τάχα αθώα οι «δημοκρατικές δυνάμεις» σε όλη την Ευρώπη. Και απαντούν μόνες τους: «Λείπει μια συνεκτική ευρωπαϊκή απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό που μεγαλώνει»!

* * *

Πού τα λένε αυτά; Στη Γερμανία και στη Γαλλία, που είναι οι «βασικοί μέτοχοι» της ΕΕ!

Στη Γερμανία, όμως, το ...οικονομικό θαύμα μάς τελείωσε και η οικονομία βαδίζει ολοταχώς για κρίση. Δεν είναι μικρό πράγμα να ακούς ότι μετά από 87 χρόνια η «Volkswagen» κλείνει το πρώτο εργοστάσιό της επί γερμανικού εδάφους, λόγω περικοπών. Και ότι απολύει χιλιάδες σε όλο τον κόσμο...

Η Γερμανία δαπανά 100 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της για εξοπλισμούς και πληρώνει βαριές οικονομικές συνέπειες από τη στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας...

Κι όλα αυτά με συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων, που υπόσχονταν να ...«ανασκολοπίσουν» την πολιτική της Μέρκελ, με την οποία (οι Σοσιαλδημοκράτες) προηγουμένως συγκυβερνούσαν!

* * *

Η δυσαρέσκεια γι' αυτήν την πολιτική που μεγαλώνει, για τα αδιέξοδά της και κυρίως για τις συνέπειες από τη συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο, αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών, με τον καταποντισμό των «παραδοσιακών» αστικών κομμάτων και (κατά ένα μέρος) με την άνοδο της ακροδεξιάς...

Σε πολλά ζητήματα, άλλωστε, δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις τι διαφορετικό λένε οι ακροδεξιοί από τους «δημοκράτες». Πάρτε για παράδειγμα το Μεταναστευτικό...

Πού βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην AfD, την CDU, τους Σοσιαλδημοκράτες και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις; Ειδικά τώρα που η οικονομία οπισθοχωρεί και πρέπει να σφίξει κι άλλο η κάνουλα των μεταναστευτικών ροών στη χώρα...

* * *

Συμπέρασμα: Από ...«συνεκτικές ευρωπαϊκές απαντήσεις» έχει χορτάσει ο λαός! Τέτοιες δόθηκαν πολλές και σε προηγούμενες φάσεις ταλανισμών και αναταράξεων στο ευρωπαϊκό καπιταλιστικό οικοδόμημα. Την ίδια πολιτική που μας έφερε ως εδώ την παρουσιάζουν τώρα ως «λύση» για τον λαό και ως «απάντηση» στην ακροδεξιά!

Κι ας συνεργάζονται μια χαρά στις χώρες τους και στην ΕΕ με τις ακροδεξιές δυνάμεις. Κι ας σπέρνουν χέρι χέρι «δημοκράτες» και ακροδεξιοί, συστημικοί και «αντισυστημικοί», «προοδευτικοί» και συντηρητικοί, τον αντικομμουνισμό στην ΕΕ.

Κι ας τιμάει η αμερικανική «δεξαμενή σκέψης» «Atlantic Council» με το ίδιο βραβείο τον «κεντροδεξιό» Μητσοτάκη και την ακροδεξιά Μελόνι. Τόσο «διαφορετικοί» και τόσο ίδιοι!

* * *

Ζόρικα τα πράγματα για την κυβέρνηση στο μέτωπο του ...ΝΑΤΟικού καθήκοντος. Στρατιωτικοί της Ηπείρου αντιδρούν στο «εντέλλεσθε» να υπηρετήσουν σε ευρωατλαντικό προμαχώνα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Οι φρεγάτες για Ερυθρά ψάχνουν πλήρωμα, λόγω παραιτήσεων και των αρνήσεων συμμετοχής στην πολεμική επιχείρηση.

Το κερασάκι στην τούρτα, είναι η παρακάτω είδηση: «Μέτρα για να προσελκύσουν εκ νέου τους νέους στις στρατιωτικές σχολές εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, που θα επιχειρήσουν να καταστήσουν εκ νέου ελκυστική την καριέρα στις Ενοπλες Δυνάμεις».

Τόσο ΝΑΤΟικό μελάνι χύνουν καθημερινά, αλλά προθυμία να συνδράμουν οι νέοι την «ηγετική θέση» της Ελλάδας στην περιοχή και τα ευρωατλαντικά σχέδια, δεν βλέπουν...