ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δεν είμαστε ... μυρμήγκια, εδώ και τώρα πραγματικές αυξήσεις!

Με τις εξαγγελίες της η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει ξανά τους συνταξιούχους

Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2024

Απάντηση στις δήθεν «αυξήσεις» των συντάξεων που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, κάνοντας καθαρό ότι στην κοροϊδία της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να αντιτάσσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους. Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) σημειώνει ότι με αυτές τις εξαγγελίες η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τους συνταξιούχους και να τους εμφανίσει πάλι «ευνοημένους» από την πολιτική των δήθεν παροχών της...

Ομως, η αλήθεια, τονίζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, είναι τελείως διαφορετική, καθώς:

Γι' αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση, «η λέξη "ψίχουλα" που χρησιμοποιούμε συνήθως για να χαρακτηρίσουμε τις εκάστοτε κυβερνητικές παροχές, είναι στην περίπτωση αυτή υπερβολική! Θα ταίριαζε αν είμαστε... μυρμήγκια... Αλλά δεν ήμασταν μυρμήγκια. Είμαστε άνθρωποι, οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που έχουμε πληρώσει ό,τι όλες οι κυβερνήσεις μάς έχουν αφαιρέσει και σήμερα μετά από όλες τις περικοπές δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις βασικές μας ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα, που έχουν οξύνει στο έπακρο οι αντεργατικές τους πολιτικές, και δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ωμή περιφρόνηση της κατάστασής μας και της νοημοσύνης μας».

Τέλος, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες τους για τα δίκαια αιτήματά τους απαιτώντας πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού, ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στην καταβαλλόμενη σύνταξη, επιστροφή των Δώρων, των επικουρικών και απόδοση όλων των αναδρομικών, κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, πλήρεις συντάξεις χηρείας, άμεση απόδοση, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους του 11μηνου 2015 - 2016 κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παναττική συγκέντρωση στις 9 Απρίλη (2024-04-02 00:00:00.0)
Σήμερα στην Αθήνα διαδηλώνουν οι συνταξιούχοι (2023-11-14 00:00:00.0)
Αύριο στο Σύνταγμα το παναττικό συλλαλητήριο (2022-10-04 00:00:00.0)
Στους δρόμους απαιτούν αυξήσεις στις συντάξεις τους (2022-06-24 00:00:00.0)
Το νέο «τσεκούρι» και η αλήθεια πίσω από τον κάλπικο καβγά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ (2018-07-07 00:00:00.0)