Η ΟΓΕ πάει θέατρο στο «Από Κοινού»
Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) πάει θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση «Η μικρή λέξη αγάπη» του Αυγούστου Κορτώ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου, στο «Από Κοινού Θέατρο» (Ευπατριδών 4, Γκάζι) την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, στις 9 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο...

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αυγούστου Κορτώ και θίγει το ευαίσθητο και δυστυχώς επίκαιρο θέμα της βίας κατά των γυναικών.

Η Μάντια, το κορίτσι από το Τυφλό Νερό, έμαθε τι θα πει βία από πρώτο χέρι, μέσα στην οικογένεια, από το χέρι του πατέρα. Εφτασε η ώρα που το έσκασε από τον βασανιστή της για μια καλύτερη ζωή αλλά την περίμενε ένας νέος κύκλος βίας. Πίσω από έναν έρωτα, καλά κρυμμένος, ένας νέος βασανιστής, ένας νέος κύκλος βίας, πιο επώδυνος. Πόσο κοστίζει να είσαι γυναίκα; Πόσο κοστίζει η ζωή; Μεταξύ ζωής και θανάτου, ένα κορίτσι ακροβατεί και μας λέει την ιστορία του γι' αυτήν τη... μικρή λέξη αγάπη...

Συντελεστές: Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ: Διασκευή - σκηνοθεσία: Νάντια Δαλκυριάδου. Μουσική: Οδυσσέας Γκάλλιος. Σκηνικά - κοστούμια: Ελλη Εμπεδοκλή. Κίνηση: Μαρίνα Μαυρογένη. Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Απατσίδου. Φωτογραφίες: Κώστας και Σοφία Ραφτοπούλου.

Ερμηνεία: Αγγελική Ξένου, Βασιλική Κούλη.