12ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και μαχητικά αθλήματα

Την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση οι δύο διοργανώσεις

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024

Με τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και την 3η Επίδειξη Μαχητικών Αθλημάτων συνεχίζεται την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη το 12ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ, που διεξάγεται στο πλαίσιο του 50ού Φεστιβάλ και θα δώσει στη συνέχεια τη σκυτάλη στο πρόγραμμα του Αθλητικού Στεκιού.

Ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, που έχει σημειώσει ρεκόρ εκατοντάδων συμμετοχών, φέτος είναι αφιερωμένος στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου, όπως επίσης αξιοποίησης, συντήρησης και δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, στήριξης αθλητικών σωματείων, συλλόγων και αθλητών.

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο Πάρκο Τρίτση, στην έκταση όπου θα ξεδιπλωθούν οι εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ την ερχόμενη βδομάδα. Θα υπάρξουν διαδρομές 5 και 10 χλμ. ανδρών και γυναικών (για άτομα άνω των 12 ετών, γεννημένα τουλάχιστον το 2012) και 1.000 μ. για παιδιά. Ωρα εκκινήσεων, στις 9 π.μ. στην Πύλη των Εργατικών Κατοικιών (Διοβουνιώτη & Σπύρου Μουστακλή). Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο μία ώρα νωρίτερα, για να παραλάβουν τον αριθμό τους και για την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων.

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου είναι δωρεάν. Για την οικονομική ενίσχυση του 50ού Φεστιβάλ και την κάλυψη των εξόδων του αγώνα δρόμου θα υπάρχουν στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα αναμνηστική μπλούζα της ΚΝΕ για το 12ο Αθλητικό Camp και τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», και κουπόνια ενίσχυσης.


Την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη διεξάγεται επίσης η 3η Επίδειξη Μαχητικών Αθλημάτων που διοργανώνει η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp. Θα γίνει στο θεατράκι του Πάρκου Τρίτση στις 6 μ.μ., με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων πυγμαχίας, kick boxing και muay thai.

Το φετινό σύνθημα της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη στήριξη στον λαό της Παλαιστίνης, που καθημερινά εδώ και δεκαετίες δίνει τον δικό του αγώνα: «Μέσα στη μάχη - ψηλά τη γροθιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».