Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ
Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024

RIZOSPASTIS

Τον χώρο της Εκθεσης επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, το απόγευμα της Παρασκευής, όπου και συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPΟ.

Τον Δ. Κουτσούμπα συνόδευαν οι Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Σ. Αβραμόπουλος.

Την αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχτηκαν ο Αν. Τζήκας, πρόεδρος της ΔΕΘ, και ο Κ. Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος, όπως και άλλα μέλη του ΔΣ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, ενώ πρότειναν στον ΓΓ της ΚΕ να επισκεφτούν την έδρα της ΚΕ και να παρουσιάσουν αναλυτικά το σχέδιο της ανάπλασης. Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτοι στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Αναφέρθηκε στη σημασία της έκθεσης για την τοπική οικονομία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας ωστόσο το ζήτημα των συνθηκών εργασίας, με την εντατικοποίηση ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης που τσακίζει κόκαλα. Ταυτόχρονα επανέλαβε την πρόταση του Κόμματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Με αφορμή ότι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι η Γερμανία, αναφέρθηκε στις εξελίξεις εκεί, με την οικονομία της να βρίσκεται σε ύφεση και την κυβέρνηση να υιοθετεί απαράδεκτες θέσεις για το Μεταναστευτικό που θα πλήξει τόσο τους μετανάστες όσο και χώρες πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τη διεθνή οικονομία και την πιθανότητα εκδήλωσης νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Στο τέλος της συνάντησης, στον ΓΓ της ΚΕ προσφέρθηκε ένα κέρμα του 1968 απ' αυτά που χρησιμοποιούνταν για να ανοίγουν τα τουρνικέ εισόδου στην έκθεση.