Πέθανε ο Ντίνος Καρύδης

Με θλίψη τον αποχαιρετά το ΚΚΕ

Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Ηταν αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Η πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι ήταν με τον θίασο της Δωδεκάτης Αυλαίας, ενώ την ίδια περίοδο συμμετείχε και στην εμβληματική παράσταση «Οδός ονείρων», του Μάνου Χατζιδάκι και των Αλέξη Σολωμού, Μίνου Αργυράκη και Μανώλη Καστρινάκη.

Σε όλη τη μακρόχρονη διαδρομή του συνεργάστηκε με πολλούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς σε μια ποικιλία έργων. Συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε αρκετές ταινίες της, αλλά και με την Τζένη Καρέζη.

Ο Ντίνος Καρύδης διέπρεψε, εκτός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, και στη μεταγλώττιση.

Ηταν πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά τον Ντίνο Καρύδη σημειώνοντας:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον πολυτάλαντο και αγαπητό ηθοποιό Ντίνο Καρύδη, ο οποίος στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του κέρδισε επάξια την αναγνώριση του κοινού.

Ο Ντίνος Καρύδης υπηρέτησε από πολύ νέος με αφοσίωση και πολλή δουλειά μια ευρύτατη γκάμα θεατρικών ρόλων από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ενώ διέπρεψε και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Επιδιώκοντας πάντοτε την "αναμέτρηση" με "δύσκολους" ρόλους, συνέβαλε στη διαρκή προσπάθεια εξύψωσης του επιπέδου του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ενώ σε όλες τις συνεργασίες του με σημαντικούς σκηνοθέτες διακρίθηκε για τη φυσικότητα των ερμηνειών του.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».