SUPER LEAGUE
Τριάδα στην κορυφή

ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συγκατοικούν στο ρετιρέ μετά την 4η αγωνιστική

Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024

Eurokinissi

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, με τους ΠΑΟΚ και ΠΑΟ να μένουν στο 0-0
Τριάδα στην κορυφή της βαθμολογίας προέκυψε μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στη Super League, που επέστρεψε στη δράση έπειτα από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ανδρών. Η ΑΕΚ, που νίκησε στην έδρα της τον Βόλο, και ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός, παρά τις απώλειες κόντρα σε ΠΑΟ και Παναιτωλικό, αντίστοιχα, συγκατοικούν στο ρετιρέ της βαθμολογίας, Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχασε περισσότερο έδαφος.

Στο γήπεδο της Τούμπας ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν έμειναν στο μη βολικό και για τους δύο 0-0, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό διάστημα και κάποιες σημαντικές στιγμές στην επίθεση αλλά τακτικά να τους λείπει το κάτι παραπάνω για τη νίκη. Πρωταγωνιστές του πρώτου ντέρμπι της σεζόν αναδείχθηκαν οι δύο τερματοφύλακες Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι που έκαναν καίριες επεμβάσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος έχοντας υπέρ τους την κατοχή και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες, ενώ οι «πράσινοι» έδειξαν να ανεβάζουν τους ρυθμούς τους μετά το 65' απειλώντας με περισσότερες αξιώσεις.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ επικράτησε του Βόλου με 2-0 (Πιερό 22', Κοϊτά 62') σε ένα ματς με αρκετή ένταση ειδικά στο πρώτο μέρος. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν περισσότερο και είχαν τον πρώτο λόγο επιθετικά, με τον Πιερό στο ντεμπούτο (απόντος του Γκαρσία που ένιωσε ενοχλήσεις) να χρίζεται σκόρερ, ενώ κινδύνεψαν ελάχιστα. Ο Βόλος, που έδειξε καλύτερος στο β' μέρος, είχε από μια σημαντική στιγμή σε κάθε ημίχρονο, ενώ εξέφρασε και παράπονα για τη διαιτησία.

Στο πρώτο στραβοπάτημα της φετινής σεζόν υπέπεσε ο Ολυμπιακός, που έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τη μεγάλη πίεση και τις πολλές ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την εμφανή αλλά άρτια αμυντική προσήλωση του Παναιτωλικού που έμεινε όρθιος.

Στην Κρήτη και στην κόντρα δύο ομάδων με κοινούς στόχους φέτος, ο ΟΦΗ αν και δύσκολα πήρε σημαντική νίκη επί του Αρη με 3-2 (Γιουγκ 21' πέν., Λαμπρόπουλος 57', Σαλσίδο 82' - Μορόν 68' πέν., 88 πέν.). Οι Κρητικοί παρά τα αμυντικά προβλήματα αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια απέναντι στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση από το εις βάρος τους 2-0 αλλά πλήρωσαν μια ολιγωρία στο φινάλε.

Σε ένα ματς εναλλαγών σε σκορ και συναισθήματα, Πανσερραϊκός και Λεβαδειακός στις Σέρρες μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ μένοντας στο 2-2 (Σαλζάρ 27', Τσοκάι 47' αυτ. - Μπάλστι 55', Ρόμο 75'). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 αλλά οι Βοιωτοί αντέδρασαν.

Σε σημαντική επιτυχία για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους ενόψει της συνέχειας έφθασε στην Τρίπολη ο Ατρόμητος επικρατώντας του Αστέρα με 2-1 (Μανσούρ 6', Καρλίτος 23' - Μπαρτόλο 42' πέν.). Τέλος, στη Φθιώτιδα Λαμία και Kallithea έμειναν στο 0-0.