Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στους χώρους του Φεστιβάλ
Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024

RIZOSPASTIS

Με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Κώστα Θωμαΐδη
Με τους συντελεστές του καλλιτεχνικού προγράμματος της Κεντρικής Σκηνής συναντήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά το πέρας της ομιλίας του στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσά τους ο Δ. Τσακνής, ο Μ. Πασχαλίδης, η Μιρέλα Πάχου, τα «Κίτρινα Ποδήλατα», ο Steve Tesser.

Συνάντηση με την 17χρονη Μαρία που η πρώτη της ψήφος ήταν «κόκκινη»

Στον ίδιο χώρο, στην κεντρική εξέδρα, ο Δ. Κουτσούμπας είχε μια ιδιαίτερη, συγκινητική συνάντηση με την 17χρονη Μαρία, που βρέθηκε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχοντας ζητήσει να συναντήσει τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τον οποίο είχε επικοινωνία τον προηγούμενο χρόνο για ζητήματα που την απασχολούσαν.

Οπως μας είπαν οι γονείς της, η Μαρία, πλησιάζοντας η ώρα να ψηφίσει πρώτη φορά, με την παρότρυνσή τους, διάβασε τα προγράμματα και τις θέσεις των κομμάτων και αποφάσισε ότι θέλει να ψηφίσει το ΚΚΕ, ότι οι θέσεις του μιλάνε στην ψυχή της, όπως και έκανε.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε μέρος της μεγάλης αγκαλιάς του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και με μεγάλη χαρά γνωρίστηκε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με τους μεταλλωρύχους της Κασσάνδρας

Στον χώρο του Φεστιβάλ βρέθηκαν και συνδικαλιστές απ' τα μεταλλεία Κασσάνδρας για να εκφράσουν, όπως είπαν, και προσωπικά στον Δημήτρη Κουτσούμπα τις ευχαριστίες τους για τη συμβολή του ΚΚΕ στον αγώνα τους και για όσα κέρδισαν με τη στήριξή του.

RIZOSPASTIS

Με τον Δ. Μπάση
Στη σύντομη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον βουλευτή του Κόμματος Λ. Στολτίδη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σωματείου επιφάνειας, Δ. Παπαγεωργίου, ο Ν. Παναϊρλής, πρόεδρος του Σωματείου της Στοάς 59, ο Αλ. Μινέρος, γραμματέας του Σωματείου υπογιτών, και άλλα μέλη της διοίκησης.

Στους χώρους και στα περίπτερα

Στους χώρους και στα περίπτερα του Φεστιβάλ περιηγήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων συνοδευόμενος από τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του Κόμματος.

Μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε και είχε εγκάρδιες συντροφικές συναντήσεις και συζητήσεις στα περίπτερα του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό», της ΕΔΥΕΘ, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, των Νέων Στρατευμένων, του «κόκκινου Αερόστατου», των Μαθητών, της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ περιηγήθηκε και στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ.

Αργότερα παρακολούθησε το πρόγραμμα στην Κεντρική Σκηνή, όπου είχε σύντομες θερμές συναντήσεις με τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη και Δημήτρη Μπάση.



RIZOSPASTIS

Με την 17χρονη Μαρία


RIZOSPASTIS

Με τον Μ. Πασχαλίδη


RIZOSPASTIS

Με την Μιρέλα Πάχου


RIZOSPASTIS

Με τα «Κίτρινα Ποδήλατα»


RIZOSPASTIS

Με τον Δ. Τσακνή


Με τον Γ. Μαργαρίτη


RIZOSPASTIS

Με τους συνδικαλιστές από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής