ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ
Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι των μαθητών
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024

Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι των μαθητών της Γ' τάξης του Γυμνασίου Φιλιππιάδας εν ώρα μαθήματος, με αποτέλεσμα δυο μαθήτριες να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το περιστατικό καταγράφεται πλάι στα δεκάδες αντίστοιχα που συνέβησαν και την περσινή χρονιά και καθώς γονείς και εκπαιδευτικοί, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καταθέτουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση των σχολικών υποδομών σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας σημειώνει ότι και αυτό το γεγονός «έρχεται να προστεθεί στα σχεδόν καθημερινά "περιστατικά" που θέτουν στο επίκεντρο τον κίνδυνο για την ίδια την ανθρώπινη ζωή από την εγκληματική πολιτική του "κόστους - οφέλους" που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ακολουθεί και η Τοπική Διοίκηση. Από την πολιτική που έχει συγκεκριμένα "δημοσιονομικά περιθώρια" ακόμα και για ζητήματα που αφορούν την προστασία μικρών παιδιών.

Αυτή είναι η κατάσταση στα εκατοντάδες σχολεία της χώρας, για τα οποία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει 250 εκατ. ευρώ, αφού πρώτα τα συγκεντρώσει από ιδιώτες - χορηγούς (!), για να γίνουν κάποια "μερεμέτια". Περιστατικά τέτοιου είδους δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να απαξιώσει ακόμα περισσότερο το δημόσιο σχολείο. Από παντού και με τραγικό τρόπο προβάλλει το σύνθημα "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"».