Συνεχίζεται η απεργία στην «Boeing»
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024

Από τις πρόσφατες απεργιακές φρουρές των εργαζομένων της «Boeing»
Για 4η μέρα συνεχιζόταν χτες η απεργία που αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή, στην «Boeing», ειδικότερα σε μονάδες όπως αυτές του Σιάτλ και του Πόρτλαντ, όπου παράγονται τα αεροσκάφη τύπου 737 MAX και άλλα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν απεργία σε ποσοστό πάνω από 90%, κόντρα στην πρόταση των εργατοπατέρων της διοίκησης της Διεθνούς Ενωσης Μηχανολόγων και Εργατών Αεροδιαστημικής (IAM) για να δεχτούν τα ψίχουλα που η εργοδοσία τούς υποσχέθηκε, την ώρα που εκείνη κονταροχτυπιέται για αγορές δισεκατομμυρίων ευρώ και έχοντας τσεπώσει αμύθητα κέρδη από τον μόχθο δεκάδων χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων.

«Αν η "Boeing" διαφημίζει ότι είμαστε οι καλύτεροι στον κλάδο, πρέπει να συμπεριφέρονται και σε μας τους εργαζόμενους σαν τους καλύτερους στον κλάδο», δήλωσε χτες 28χρονος εργαζόμενος της εταιρείας στο Ρέντον της Ουάσιγκτον.

Από τη μεριά της, η διοίκηση του ομίλου αναγνώρισε τη μεγάλη πίεση που της ασκεί ο αγώνας των εργαζομένων, λέγοντας ότι «η απεργία θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψή μας και πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξουμε τη ρευστότητα και το κοινό μας μέλλον». Σε αυτό το πλαίσιο, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Μπράιαν Γουέστ, έστειλε μήνυμα ότι η διοίκηση ετοιμάζεται να μειώσει δραστικά τα έξοδα ανεφοδιασμού και εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους της «εντός των επόμενων εβδομάδων»...