ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
Ο Λόφος Κοπανά ανήκει στον λαό

Μαζική συγκέντρωση αθλητικών σωματείων, φορέων και συλλόγων κατά του κλεισίματος του σταδίου και των γενικότερων σχεδιασμών στην περιοχή

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024

Από τη συγκέντρωση στον Λόφο Κοπανά
Μαζική συγκέντρωση σωματείων και μαζικών φορέων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό Στάδιο Υμηττού για να παραμείνει ανοιχτό καθώς και για να εξασφαλιστεί ο δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας του Λόφου Κοπανά, ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Δημοτικού Σταδίου Δάφνης - Υμηττού που συγκρότησαν αθλητικοί σύλλογοι και αθλητές.

Συμμετείχαν, πιο συγκεκριμένα, εργατικά σωματεία, εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος, σύλλογοι γυναικών και άλλοι μαζικοί φορείς, ενώ παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δάφνης - Υμηττού, και η Ναυσικά Τόλια - Κηπουρού, επίσης εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δάφνης - Υμηττού.

«Πριν από λίγες μέρες (ξανα)ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Χαρδαλιά ότι η Περιφέρεια Αττικής θα αποκτήσει την έκταση του Λόφου Κοπανά και θα την αποδώσει στους δήμους Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού. Τις ίδιες υποσχέσεις τις ζήσαμε από πέρυσι και από λόγια του αέρα χορτάσαμε, φτάνοντας σήμερα στο κλείσιμο ουσιαστικά του Σταδίου», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δάφνης - Υμηττού σε ανακοίνωσή της για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε.

Μέσα από τις ομιλίες αναδείχτηκε ότι πάνω από 1.500 αθλητές και κάτοικοι επισκέπτονται το στάδιο σε καθημερινή βάση. Από την πλευρά του, ο Δ. Θεοδωρόπουλος στάθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν ο κόσμος, οι φορείς και οι σύλλογοι της περιοχής στο κάλεσμα των αθλητικών σωματείων και των αθλητών, την οποία χαρακτήρισε ηχηρή απάντηση στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα όσον αφορά τον Λόφο Κοπανά. Μίλησε γι' αυτούς που άφησαν την κατάσταση να φτάσει ένα βήμα πριν από το σφράγισμα του γηπέδου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες του Υμηττού, της Δάφνης, των γύρω δήμων να βρίσκονται αντιμέτωποι με την έξωση από το φυσικό τους χώρο. Επισήμανε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ έχουν εκφράσει θέση που αφορά τη συνολική αξιοποίηση του Λόφου Κοπανά και των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος του λαού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τους συγκεντρωμένους, εκατοντάδες ήταν και εκείνοι που αθλούνταν στον χώρο την ώρα της συγκέντρωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι 600 μαθητές από σχολικό συγκρότημα δίπλα στο Στάδιο δεν θα μπορούν να το επισκέπτονται, καθώς εσωτερικό έγγραφο ενημερώνει γονείς, καθηγητές και παιδιά πως αυτό πρέπει να σφραγιστεί και θα υπάρχουν ακόμα και ποινικές (!) ευθύνες σε όσους το χρησιμοποιούν.

«Οι διοικήσεις του δήμου συστηματικά απαξιώνουν το Στάδιο, δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική συντήρηση τα τελευταία 15 χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι σε τραγική κατάσταση, ενώ ακόμα χειρότερος είναι ο περιβάλλων χώρος», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», προσθέτοντας ότι στον χώρο βρίσκονταν και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, που «επανέλαβαν ουσιαστικά την απροθυμία τους να λύσουν το πρόβλημα και με απειλές για την εξέλιξη του ζητήματος επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό έντασης και ενώ στον χώρο υπήρχαν δύο περιπολικά», με την προσπάθειά τους, όμως, όπως επισημαίνει, να πέφτει στο κενό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στέκεται δίπλα στον αγώνα των αθλητικών σωματείων και απαιτεί:

«Οπως μας δείχνει και η ιστορία, μόνο ο λαός που διεκδικεί μπορεί να επιβάλει να μείνει ο Λόφος Κοπανά ελεύθερος και δημόσιος και το Στάδιο ανοιχτό και αναβαθμισμένο στο ύψος των αναγκών μας», σημειώνει.