ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βλέπει ... «κοινωνικό αντίκτυπο» στις εξαγγελίες - κοροϊδία
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024

Eurokinissi

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πήγε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης για να την ενημερώσει «εν τάχει για ένα υποσύνολο των εξαγγελιών» που έκανε στη ΔΕΘ, επιχειρώντας εκ νέου να πείσει ότι θα έχουν «σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», λέγοντας ότι «στοχεύει στο να αποκτήσουν περί τους 20.000 συμπολίτες μας το σπίτι τους με ένα κόστος στεγαστικού δανείου, το οποίο θα είναι χαμηλότερο απ' όσο θα πλήρωναν αν νοίκιαζαν ένα αντίστοιχο σπίτι». Στην πράξη επιβάλλουν τον τραπεζικό δανεισμό των «ωφελούμενων» για την απόκτηση κατοικίας ή την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν «ενοικιαστές» του σπιτιού τους, με μόνους κερδισμένους κατασκευαστικούς ομίλους και εταιρείες real estate, που θα εισπράξουν «ζεστό» κρατικό παραδάκι και χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που πληρώνει αδρά ο λαός. Στο μεταξύ, με το νομικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων και μόνο το β' εξάμηνο του χρόνου προβλέπονται πάνω από 10.234 πλειστηριασμοί ακινήτων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά περιουσία χρεωμένων, φτωχών λαϊκών ανθρώπων.

Την ενημέρωσε επίσης για τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία διαφημίζει συνεχώς η κυβέρνηση ως καινοτομία, την ώρα που βάζει τους ασθενείς να πληρώσουν για επεμβάσεις. Μπροστά στην κατακραυγή, έταξε ότι μόνο για «συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική άνεση» ίσως «τον Νοέμβριο θα έχουμε και την τελική επιβεβαίωση» από την ΕΕ, το κόστος να καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο στο ενδιάμεσο έχει χρυσοπληρώσει ο λαός μέσα από μια σειρά προαπαιτούμενων και τα μνημόνια διαρκείας.

Στάθηκε εξάλλου στους διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία και στο λεγόμενο ψηφιακό φροντιστήριο, την ώρα που ακόμα μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με συσσωρευμένα προβλήματα και αντιδράσεις, με όρους μακριά από τις δυνατότητες της εποχής, στις τάξεις πέφτουν σοβάδες και, ταυτόχρονα, υποβαθμίζονται συνεχώς η ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη για τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Περιχαρής, εξάλλου, ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο και για το γεγονός ότι στο πλαίσιο της νέας Κομισιόν η ελληνική αστική τάξη πήρε το χαρτοφυλάκιο για τις βιώσιμες μεταφορές, τη ναυτιλία και τον τουρισμό. «Για ευνόητους λόγους, ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, η οποία φιλοδοξεί να παίξει έναν ρόλο ως πύλη εισόδου για όλη την κεντρική και την ανατολική Μεσόγειο, πολύ σημαντικό για τη ναυτιλία μας», είπε, αναπαράγοντας σχέδια και στόχους των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για γεωστρατηγική τους αναβάθμιση μέσα από την ανάληψη κι άλλων ρόλων στον ευρωατλαντικό καταμερισμό. Τι μένει για τον λαό, ενάμιση χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη (κι ενώ η υπόθεση βαλτώνει ακόμα «υπό διερεύνηση»), δύο τρένα κινήθηκαν στην ίδια γραμμή στον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της χώρας και ένα καμένο δέντρο καρφώθηκε μέσα σε ένα βαγόνι.

Τέλος, ο Μητσοτάκης μίλησε για «πολλές δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε την επόμενη πενταετία στα πλαίσια και της έκθεσης την οποία έγραψε ο κ. Ντράγκι, μία έκθεση την οποία στηρίζω απόλυτα, μία έκθεση πολύ φιλόδοξη, η οποία θέτει την Ευρώπη με ευθύτητα μπρος στις αδυναμίες της». Σημειωτέον, η έκθεση δίνει το «πρόσω ολοταχώς» στα κράτη - μέλη προς την πολεμική οικονομία και την όξυνση των ανταγωνισμών, σε μια προσπάθεια της ΕΕ να απαντήσει στα πολύ μεγάλα αδιέξοδα και στην κατάσταση της καπιταλιστικής οικονομίας που πηγαίνει προς μια νέα κρίση.